Zaterdag 24 november 2018 – U15C – Patro Hoevenen – Driehoek

Zoals steeds is de tegenpartij aan de telefoon verrast dat we 8v8 spelen van baklijn tot baklijn en met buitenspel! Bij aankomst zien ze dan dat we daadwerkelijk met 10 zijn en dus niet zomaar deze/onze eisen stellen!

Na de bespreking in de kleedkamer en iedereen zijn posities te hebben toegekend beginnen we zoals steeds met volle overgave aan de wedstrijd.

Slecht was het niet maar de coach zijn stem was na 10 minuten toch weer even zoek!

Eigenlijk zou ik een bandje moeten opnemen met dezelfde woorden die ik telkens moet herhalen en die de spelers bij momenten niet schijnen te begrijpen.

Bij het 2dekwart leken sommige spelers het licht toch wat te zien en was het aftellen naar half time.

De stand ontgaat me meestal en zal hier toch is proberen notities van te maken alhoewel ik het doelsaldo niet belangrijk vind maar het collectief spel belangrijker vind.

Wederom in de kleedkamer heb ik een paar talen uitgeprobeerd en dan vooral de ‘voetbaltaal ‘ hard, streng maar vooral rechtvaardig en constructief. Als het goed is moet de coach het zeggen maar als het slecht is moet hij het ook zeggen, dat dit geen sinecure is weten mijn collega coaches ook. Zodoende bleken de spelers het licht gezien te hebben en zijn er tactisch wat wijzigingen doorgevoerd die me curieus maakten naar de omzet ervan in praktijk.

Start 2dehelft en wat een verschil zagen we daar! Aanvallend, druk zetten (wat resulteerde in 2 owngoals van de tegenpartij) en verdedigend veel sterker uit de hoek gekomen.

We hebben kansen afgedwongen maar helaas niet afgewerkt ….

Zo merk ik als coach dat we brave en sympathieke kinderen onder onze gelederen hebben. Kunnen we daar boos om zijn? Als coach kan ik alvast antwoorden nee. Heb toch stilletjes meegegeven na de match aan spelers dat als de coach van de zijlijn staat te roepen dat ze moeten schieten op doel ze niet te braaf mogen zijn en de bal nog proberen voor te leggen voor hun teamgenoten terwijl ze zelf alleen voor doel staan. Dat terzijde 😉

Wat leren we uit deze match?  U15C blijft ondanks alles overeind staan voor, tijdens en na de match.

Wat willen we nog meer…. chapeau aan al de spelers!

Sportieve groeten van Jo