Een hartveilige club – AED

Iedereen herinnert zich vast nog wel de beelden op het EK tijdens de match tussen Denemarken en Finland. Vlak voor rust kreeg hij een hartstilstand en moest hij minutenlang worden gereanimeerd. Er werd toen ook gebruik gemaakt van een defibrillator. En deze heeft er dmv één schok voor kunnen zorgen dat de hulpverleners zijn hart terug in werking kregen. En het gebeurt wel eens vaker dat je berichten leest dat er gelijkaardige voorvallen zijn op voetbal- of andere sportvelden.

Daarom willen we van onze club ook een hartveilige club maken. Op regelmatige basis trachten we een EHBO cursus te geven voor wie dat wil. Bovendien willen we ook benadrukken dat er zich een AED toestel bevindt aan onze club.

Aan de sporthal / turnzaal naast het voetbalveld vind je langs de kant van de Turfaard een AED toestel dat altijd bereikbaar is. Bekijk zeker ook het plannetje onderaan voor de exacte locatie van het AED toestel. De locatie met een blauwe markering aangeduid is waar je het AED toestel kan terugvinden. Onthou dit goed! Je kan er levens mee redden.