Zaterdag 20 oktober 2018 – U15C – City Pirates – Driehoek

Mijn eerste solo match als coach en wat voor één!

Schoorvoetend betrad ik het terrein van de Pirates en zag daar al een 12-tal ( van de 20 in totaal) spelers van de tegenpartij staan in uitrusting en wij waren nog maar met zijn 4 half slaperig toegekomen.

Geen kantine, slecht veld en een beetje onwennig maar dat kon onze stemming niet naar beneden halen! We werden goed ontvangen en kregen onze kleedkamer toegewezen en dan was het wachten en wachten en wachten op onze voltallige ploeg! Dit was niet te wijten aan het feit dat ze te laat waren maar ik incluis 3 spelers waren er veel te vroeg. Kwestie van goed voorbereid te zijn en diegene die me kennen weten dat ik zelfs met 2 GPS toestellen al eens durf verkeerd te rijden.

Nadat alle spelers in de kleedkamer aanwezig waren werd het tijd voor mijn ‘tactisch plan’ dat alleen inhield dat de bal even rond is onder mijn leiding en we die van onze baklijn naar de andere moeten krijgen en liefst in het doel en o ja, ook een paar verschuivingen van spelers. Tot mijn grote vreugde kwamen er geen extra vragen en was het voor onze spelers redelijk duidelijk.

Aangezien we toch her en der wat anders opgesteld stonden dan in het verleden werden we alvast niet overrompelt door de tegenpartij dus so far so good. We speelden zelfs hier en daar enkele mooie combinaties en het leek erop dat we zelfs zouden scoren tijdens deze wedstrijd. Na een zoektocht en wat gewenning en ook wat goals tegen kwamen we steeds beter in de match. Fair play was zeker aanwezig bij beide teams en warempel we scoorden. Hoe cool was dat voor de kids en dat hebben we zelf drie keer gedaan.

Tijdens de rust was het verschil niet eens zo groot maar …..

Bij aanvang van de 2dehelft zijn we wat meer gaan proberen en vooral creëren! En dit maakt zelfs dat we tot 8 keer zouden hebben kunnen scoren maar het niet hebben afgewerkt in tegenstelling tot de tegenpartij.

Bovendien was onze keeper Max, die enkele mooie saves heeft gemaakt, geblesseerd geraakt tijdens de 2dehelft en hebben we nog wat moeten improviseren maar de jongens hielden zich sterk en hebben zelfs de laatste 20 minuten  kansen gecreëerd en combinaties gezocht. Helaas hebben we de kansen nog niet verzilverd maar je moet weten dat onze jongens nog wat onwennig zijn om een bal voor doel te krijgen en zoals iedereen weet is het jaar wat moeilijk gestart voor hen en moeten we nog wat schade inhalen. Einduitslag is 11-3 geworden maar het had net zo goed een gelijkspel kunnen zijn!

Ik wil meteen ook trainers Yarno en Cis bedanken om bij de start van het seizoen over onze te ontfermen.

Om het verslag hier te eindigen kan ik jullie laten weten dat ik terecht een fiere coach ben die sterk in deze groep geloofd. Samen één team dat elke week groeit!

 

Sportieve groeten van Jo