Zaterdag 27 oktober 2018 – U15C – Driehoek – Heibos

Mijn tweede match als coach en deze keer voor een thuispubliek.

Het begon wat moeizaam aangezien iedereen me vertelde wat er diende te gebeuren en bovendien in eerste instantie geen scheids?

Het zullen mankementjes zijn die er altijd wel eens aan te pas zullen komen maar liefst niet allemaal tegelijk 😉

8v8 op een klein veld van baklijn tot baklijn met buitenspel is uiteindelijk gebleven maar dan zonder buitenspel.

Voor velen is buitenspel Chinees maar als het dan wegvalt lijkt het toch minder ingewikkeld als we het wel met buitenspel spelen! Volgen wie volgen kan.

Leerschool als geen ander maar we werken eraan zodat we alles vlotjes kunnen laten verlopen bij elke volgende match.

De match! Ondersteund door 2 buitenaardse wezens, hiermee bedoel ik niet Guy (die komt van nog verder 😉) maar Willem en Romeo. Onvoorstelbaar wat kinderen meer kunnen op 1 jaar leeftijdsverschil. Zijn onze jongens volgend jaar ook zo sterk? Ik hoop alvast van wel. Deze 2 kerels hebben toch iets bijgebracht aan onze ploeg.

Ze zijn beiden gestart op de bank en ze zagen samen met mij dat we wat overrompeld werden tijdens de 1ste20 minuten. Met de 2detwintig minuten zijn ze mee ingekomen en was het wat zoeken voor de juiste posities maar je zag meteen de meerwaarde.

Tijdens de rust in de kleedkamer hebben ze dan ook in samenspraak met mijn jongens tactiek besproken en dat zag je meteen tijdens de 3de20 minuten. Er werden kansen gecreëerd en er werd echt voetbal gespeeld! Je zag dat de tegenpartij niet meteen een verhaal had en de discussies haalden er vlot de bovenhand tot mijn grote jolijt.

Helaas wat het schip al wat gezonken voor ons en omdat iedereen een kans moet krijgen om te spelen zijn we in de 4de20 minuten kopje onder gegaan…. tenminste wat de cijfers betreft maar niet de moraal. Het blijft me verbazen hoe ons team keer op keer blijft vechten en dit met opgeheven hoofden en vooral … ze elkaar niet beginnen te verwijten! Teamspirit noem ik dat en daar doen we het tenslotte allemaal voor.

Op naar een volgende match met hopelijk betere cijfers!

 

Mijn oprechte dank aan Willem en Romeo en ook niet te vergeten bedankt aan onze ad interim scheids Guy om alles in goede banen te leiden

 

Sportieve groeten van Jo