Zaterdag 27 oktober 2018 – U9 – Brecht – Driehoek

Spelertjes: Arno, Jaan, Levi, Nour, Sophia, Ruben & Wannes

Dreigende wolken pakken zich samen boven de velden van Brecht wanneer we hier op deze koude zaterdagochtend verzamelen. Hopelijk geen voorbode van naderend onheil…

De regenbui tijdens de opwarming en de eerste speelminuten deert ons echter niet: we starten scherp, zetten Brecht onmiddellijk onder druk en werken de eerste kansen vakkundig af. Onze supporters kunnen zich warmen aan een mooi potje voetbal, want bij momenten laten onze youngsters knappe flitsen en heerlijk combinatievoetbal zien. Bij een ruststand van 1-10 kunnen de boeken eigenlijk toe.

Bij de start van de 2e helft trekt de hemel open en komt de zon erdoor. Hét signaal voor onze U9 om er nog een goeie lap op te geven. De paal en de keeper staan echter enkele keren in de weg, waardoor we net iets minder vaak de weg naar de netten vinden (en eerlijk is eerlijk: de tellingen over het aantal gescoorde doelpunten lopen ook nogal uiteen – dus we blijven bij de minimalistische inschatting van 15).

We presteren nóg maar eens het huzarenstukje waarbij alle spelers hun doelpuntje meepikken. Trofee voor de mooiste actie zetten we op naam van Wannes en Sophia waarbij deze laatste de assist op maat vol gevoel over de keeper lobt. Heeeeeeeeeeerlijk!