Augustus 2015 Voorbereiding Reserven B

Na een slopend en vooral zeer spannend voetbalseizoen 2014-2015, waarbij op de laatste speeldag de kampioen (Simikos) pas gekroond werd, zetten de helden van de Reserven B opnieuw de jacht op de titel in. Alle factoren zijn aanwezig om dit jaar opnieuw een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen, hopelijk lukt het dit jaar wel!

3 spelers zegden onze ploeg vaarwel. Gela, Max en Dries, bij deze nogmaals bedankt voor de inzet de voorbije seizoenen. Waar vertrekkers zijn, zijn meestal ook nieuwkomers. Dit jaar mogen we 2 nieuwe gezichten in onze ploeg verwelkomen, Welkom Tony en Gillian!

Net zoals vorig jaar werd er gekozen om veel oefenwedstrijden te spelen om de ploeg klaar te stomen voor het echte werk. Parkboys, Panda’s, Carrefour en de Reserven A van S.V.B. Driehoek werden de sparringspartners van onze selectie.

De eerste oefenmatch stond op zondag 9 augustus op het programma. De vrienden van de Parkboys zakten af naar “Den Driehoek” om een matchke te ballen. Was het de vermoeidheid van de zware voorbereiding, de tropische temperaturen die boven Brasschaat hingen of de onwennigheid van de eerste match, maar het draaide volledig vierkant bij de B’s. Het feit dat de Parkboys met een hele goede spits speelden, en enkel de lange bal hanteerden hielp ook niet echt. Mooi voetbal is er die middag niet gezien door de supporters, de match eindigde dan ook in een 1-3 overwinning voor de Parkboys. Eervolle vermeldingen in deze match voor Tony en Kevin, de eerste voor de mooie assist, en de tweede voor het koelbloedig afwerken van diezelfde assist.

Oefenmatch 2, 16 augustus, 12u wederom aan “Het Heiken”. Deze keer kwam onze Spanjool Tim met zijn zaterdagse ploeg, de Panda’s, ons het vuur aan de schenen leggen. Normaal ging onze rijzige centrale verdediger een helft met elke ploeg meespelen, maar zijn maats hadden hem in de steek gelaten en ze kwamen maar net met 11 aan de aftrap. Wat ook niet verteld werd door Señor Smet is dat in de voorhoede van de zwart-witte beertjes ene Dirk Huysmans (ex-speler van Lierse, Standard en Germinal Wilrijk Ekeren Ajax Antwerpen Beerschot) rondloopt. En tot overmaat van ramp moesten de Pinda’s na rust met z’n tienen verder. Polyvalente allrounder Stijn trok een baby-blauw tenuetje aan en zorgde ervoor dat er de 2e helft ook 11 vs 11 gespeeld kon worden. De 3 bovenstaande redenen zorgden ervoor dat ook deze match verloren werd: 0-2. Wel moet gezegd worden dat het voetbal van onze Reserven veel verzorgder en beter was dan de week voordien, en dat ook de de nieuwe bewoners van Pari Daiza de kick-and-rush strategie hanteerden.

Op naar de 3e voorbereidingsmatch. Carrefour, de ploeg waar onze Delegué Brigitte vriendjes heeft, en op die manier ook een vaste sparringpartner is geworden. Net zoals de week ervoor is het voetbal niet slecht van onze Reserven, maar door een counterdoelpunt van de bezoekers eindigde wedstrijd toch op   1-1. Het doelpunt voor Driehoek mag op conto van nieuwkomer Gillian geschreven worden.

Voor de laatste oefenmatch werden de grote broertjes van de reserven A partij gegeven. Van deze match zijn weinig details bekend doordat zowel de T1 als T2 verstek moesten geven. Maar er werd een Griekse toptrainer ad interim (ene Nico P.) binnen gehaald om de ploeg te leiden. Sander lukte een heerlijke buffelstoot in de kruising op een heerlijke linksvoetige curve van Ken, van het 2e doelpunt zijn geen details bekent, mss zit onze Griek hier voor iets tussen? De wedstrijd eindigde op 2-2, mooie prestatie tegen een ploeg die uitkomt in de ere afdeling, en met een wel zeer speciale 6 – 0 – 4 opstelling op het veld stond.