Zondag 6 november 2016: Patro Hoevenen – SVB Reserven B : 0-1

Basis: Jens-Greg-Wim-Schuere-Jappe-Tony-Mike-Sergej-Nils-Ken-Sander
Bank: Gilli-Kevin

Gietende regen, liters hemelnat, een zondvloet, sommigen begonnen al te timmeren aan een nieuwe ark om het Aardse voortbestaan te garanderen. Maar gelukkig heeft Patro een nagelnieuw kunstgrasveld dat absoluut geen problemen had om de bakken water te verwerken. Ook deze week moest er weer gedepaneerd worden, zo kwam Mike ons nogmaals helpen, en ook Sergej voelde zich bereid om ons uit de nood te helpen, bedankt toppers! Van de geblesseerden keerde Gilli terug, en kwam Ken terug uit blessure. We hadden dus 13 fitte spelers om de wedstrijd aan te vatten.
Driehoek ondervind geen last van de apocalyptische omstandigheden en begint prima aan de wedstrijd. Al na enkele minuten kan Mike na een knappe actie van Nils de Hoevense keeper een eerste maal op de proef stellen. Even later gaat ook Nils zijn kans maar weer staat de keeper pal. De volgende kans is voor Patro, maar hun vrije trap wordt naast geplaatst. En direct hierna mogen ook onze jongens een vrije trap nemen. Mike kopt deze door maar Nils knalt het leer over. Het gaat goed over en weer en de volgende kans is weer voor de Hoevenaars. Het schot wordt gepareerd door Jens. Na 35 minuten mag Nils een corner trappen. Mike kopt op doel en via de keeper gaat de bal binnen. Een verdiende 0-1 verschijnt op het denkbeeldige scorebord. Driehoek heeft hierna de match volledig onder controle en benadrukt dit nog even voor de rust. Na een aanval waarbij elk Brasschaats pionnetje de bal geraakt heeft komt de bal bij Nils. Laatstgenoemde verzuimt echter de prachtactie te verzilveren.
Na de rust is de eerste kans weer voor onze jongens. Gilli kan echter niet scoren. Dan komt ook Patro een eerste keer opzetten. Gelukkig voor Driehoek verdwijnt het schot net naast doel. Op het uur belandt een vrije trap in de voeten van Kevin. Zijn schot wordt afgeblokt door de keeper en ook de rebound van Gilli wordt afgeblokt. Even later mag Jens zich nog een keer onderscheiden op een Hoevens schot, na de safe kan de verdediging de bal wegwerken. De volgende 3 kansen zijn voor Drihoek. Eerst wordt kevin diepgestuurd door Nils maar de keeper kan redding brengen. Vervolgens gaat Sergej zijn kans maar de keeper staat wederom paraat. Ten slotte mist ook Nils nog een reuze kans. De 0-1 blijft op het scorebord. 10 minuten voor rust besluit Moeder Natuur om de regendouche nog wat verder open te draaien. Het inspireert een Patro speler om na een corner een omhaal te proberen, maar de richting laat te wensen over. Mike probeert even voor tijd met een afstandsschot de voorsprong te verdubbelen. Maar de keeper kan de bal alweer uit doel houden. De laatste kans is ook nog voor de Driehoekers. Schuere krult een vrije trap naar de goal maar de goalie staat geen tegendoelpunt meer toe.
Een prima prestatie van onze jongen. Mooie combinaties werden afgewisseld met prima individuele acties en vooral een sterk blok werd neergezet op de natte wei. Ondanks de blessuregolf blijven we bovenin meedraaien. Seja verliest van Nieuw Stabroek waardoor wij, Seja en Noorse op een gedeelde eerste plaats staan. Volgende week komt laatstgenoemde ploeg op bezoek om alweer een hyperbelangrijke wedstrijd te spelen.