Zondag 23 oktober 2016: Eerste elftal – Laar

De voorbije weken liet ons Eerste Elftal niet zien tot wat het in staat is. De wedstrijden tegen Racing Kiel en Sint-Jozef draaiden dan ook uit op een blamage. Dat was ook onze trouwe supporters niet ontgaan. Een “ge zult toch een tandje moeten bijsteken” was dan ook niet meer dan terecht. Daar waren ook onze spelers zich van bewust: de wedstrijd tegen Laar moest en zou voor een ommekeer zorgen. Om deze opdracht te volbrengen koos Kevin voor de volgende namen: Joppe, Maarten, Fré, Glenn, Mike DS, Mike E, Miguel, Sergej, Xavier, Kris en Tim. Jelle, Robin en Nathan namen plaats op de bank.
Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat onze jongens hun lesje tijdens de laatste wedstrijden hadden geleerd. Stevige duels en hoge druk zorgden al snel voor het eerste gevaar. In de 3e minuut kreeg Driehoek een vrije trap. Miguel zette zich achter de bal en bracht hem met veel gevoel naar de tweede paal. Daar stond Fré, die boven de verdediging uitkwam en de bal met een stevige knik in de rechterbovenhoek werkte: 1-0.
De vroege voorsprong gaf Driehoek duidelijk vertrouwen. Onze jongens duwden de bezoekers in de openingsfase tegen hun eigen rechthoek. Dat resulteerde na 11 minuten in een hoekschop. Niemand raakte de hoekschop van Miguel aan, waardoor de bal plotseling voor de linker van Fré belandde. Die twijfelde niet en liet de bezoekende doelman geen kans: 2-0. Driehoek zat na 11 minuten al op rozen.
Ook na de dubbele voorsprong lieten onze jongens het tempo niet zakken. De bezoekers kwamen niet in de wedstrijd en Driehoek, dat een sterke organisatie had neergezet, kon zo zijn spel spelen. Rond het half uur zorgde Sergej in zijn intussen gekende stijl tot drie keer toe in een fase voor een snelle balrecuperatie. Op die manier zette hij Kris alleen voor doel. Een koud kunstje voor onze spits, die de bal ijzig kalm naast de keeper in doel schoof: 3-0.
Ondanks de achterstand probeerden de bezoekers zich toch in de wedstrijd te knokken. Het enige doelgevaar in de eerste helft was echter een schot uit de tweede lijn, dat makkelijk door Joppe opgevangen kon worden.
Ons Eerste Elftal leek vandaag niet te stoppen. Onze jongens domineerden de wedstrijd en liet de bal goed rondgaan. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Xavier nog een kans. Hij werd het straatje ingestuurd en stormde alleen op de doelman af. Een verdediger van Laar probeerde een vierde doelpunt te verhinderen en stopte onze middenvelder af. De scheidsrechter zag hier een fout in en legde de bal op de stip. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het een zeer lichte overtreding was en dat deze dan ook nog eens buiten de grote rechthoek gebeurde. Daar trok vaste penaltytrapper Mike DS zich niets van aan en zorgde met zijn derde treffer van het seizoen voor de 4-0. Dit was ook de ruststand.
De wedstrijd leek bij de rust al gespeeld. Toch was het de zaak om de bezoekers niet in de wedstrijd te laten komen. Dat hadden onze jongens goed begrepen: ze lieten de bal opnieuw vlot rondgaan en zorgden voor een aantal erg mooie combinaties. Zo kreeg Glenn rond de 50e minuut de bal op de eigen speelhelft aangespeeld. Via Fré en opnieuw Glenn, kwam de bal bij Maarten, die op zijn beurt Xavi langs de lijn wegstuurde. Hij zag na een knappe inspanning Kris aan de tweede paal opduiken, die zijn tweede van de middag maar binnen te tikken had: 5-0.
Hierop liet Driehoek het tempo logischerwijs even zakken. Zo kwamen de bezoekers meer aan de bal en die zorgden met hun eerste goed uitgespeelde kans meteen voor een tegendoelpunt. De bal werd in de rug van onze verdediging gestuurd en de ingevallen spits werkte de bal tegen de touwen. Het minste concentratieverlies werd vandaag meteen afgestraft. De clean sheet waar Joppe vandaag zo op gehoopt had werd hierdoor aan flarden getrapt.
Laar nam het initiatief in handen en onze jongens kropen achteruit. Bij de eerst volgende kans van de bezoekers was het alweer raak. Onze verdediging kreeg de bal niet goed weggewerkt, waardoor een van de groen-witte aanvallers zijn voet tegen de bal kon zetten: 5-2. Ook na de twee tegendoelpunten kreeg Driehoek de rust niet in de ploeg, waardoor de jongens uit Mechelen nog enkele kansen kregen. Het was echter ons Eerste Elftal dat voor het grootste gevaar zorgde. Kris kon in de 74e minuut vanop rechts met een gemeten voorzet Xavier bereiken, die van in de kleine backlijn de bal staalhard tegen de dwarsligger trapte. Geen (verdiend) doelpunt voor onze middenvelder, die echter niet gezien had dat Tim goed gevolgd was en de bal tegen te touwen kon prikken: 6-2. Knappe prestatie om de bal zo panklaar af te leggen Xavier, maar jammer genoeg toch geen assist.
Die assist kwam er nog geen 5 minuten later wel: Kris kon zich vanop onze eigen speelhelft goed doorzetten. Met zijn snelheid gaf hij de tegenstanders het nakijken, waarna hij Xavier kon bereiken. Die laatste had goed gezien dat Tim gevolgd was, was niet zelfzuchtig en zorgde met een uitgemeten pass dat de keeper uitgespeeld werd. Tim stond zo alleen voor een leeg doel en maakte er 7-2 van. 5 minuten voor tijd slaagden de bezoekers er nog in om er 7-3 van te maken, maar de doelpuntrijke wedstrijd was duidelijk gespeeld.
Vandaag toonden onze jongens dat er met inzet veel uit deze jonge ploeg te halen is. Ondanks het concentratieverlies en drie tegendoelpunten liet ons Eerste Elftal een erg overtuigende prestatie optekenen. Laat ons hopen dat deze lijn wordt doorgetrokken naar de volgende wedstrijden. Volgende week trekt Driehoek naar OXACO om de achtste finale van de Beker van Antwerpen tot een goed einde te brengen. Een week later komt Vremde op bezoek in Brasschaat. Allen op post!