Zondag 16 oktober 2016 : Sint Jozef – SVB Eerste Ploeg : 4 – 2

Na een aantal moeilijke wedstrijden trokken onze jongens vandaag naar Sint-Jozef, de laatste in de stand. Drie punten waren broodnodig, maar daarvoor moest de inzet van een hoger niveau zijn dan de voorbije weken. Geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen was de boodschap. Trainer Kevin koos voor de volgende 11 namen: Joppe, Maarte, Fré, Robin, Mike DS, Glenn, Sergej, Jens, Joren, Xavier en Kris. Jelle, Tim, Kim en Nathan namen plaats op de bank.

Net zoals de voorbije wedstrijden begon Driehoek niet goed. Onze jongens kropen achteruit, liepen verloren en gaven de thuisploeg te veel vrijheid. Na 8 minuten mocht de rechterflank van Sint-Jozef de bal voorzetten. De voorzet dwarrelde voorbij alles en iedereen, waardoor de volledig vrijstaande kapitein de bal staalhard in doel kon rammen: 1-0. Driehoek heeft dit seizoen duidelijk een probleem met snelle tegendoelpunten. Onze jongens probeerden hierop de wedstrijd over te nemen, maar slaagden daar niet in. Er werd te zenuwachtig gevoetbald en de juiste oplossingen werden niet gevonden. Toch kwam Driehoek er af en toe uit. Kris en Xavier konden de kansjes echter niet verzilveren.

Rond de 20e minuut kreeg Driehoek de bal nog eens vooraan. Na een knappe actie tegen de doellijn, kreeg Sergej de bal toegespeeld op de rand van de zestien. Hier had hij voldoende ruimte om een schot te lanceren: onze middenvelder schilderde de bal heerlijk in de verste hoek onhoudbaar voorbij de keeper. De 1-1 was op dat moment niet onverdiend, maar goed was het spel van Driehoek tot dan toe niet te noemen.

Sint-Jozef nam hierop de wedstrijd terug in handen. Via een aantal goede combinaties zorgde de thuisploeg voor gevaar, maar tot scoren kwamen ze niet. Tot op het half uur, wanneer een aanvaller te veel ruimte kreeg. De speler werd niet goed gedekt, twijfelde niet en schoot de bal heerlijk voorbij onze doelman: 2-1, en dat zou het ook tot aan de rust blijven.

Kevin was niet tevreden met de prestatie van zijn ploeg. Opnieuw vroeg hij zijn ploeg om meer snelheid in de acties te leggen en overtuigender in duel te gaan. Alles was immers nog mogelijk met een achterstand van slechts een doelpunt.

De tweede helft was nog niet goed en wel op gang gekomen wanneer de thuisploeg na 47 minuten de bal voor doel kon brengen. Onze verdediging verkeek zich compleet op deze voorzet, waardoor de ingelopen speler de bal, via het been van Mike, simpel in doel kon leggen: 3-1.

Driehoek reageerde nu vrijwel meteen. Xavi kon na een knappe inspanning aan de zijlijn nog net de uitgekomen doelman omspelen. Kris was inmiddels komen aanlopen en stond klaar om de bal binnen te leggen, maar Xavier was zelfzeker en schoot de bal rechtstreeks in doel: knappe actie, knappe goal, 3-2, maar er was nog veel werk aan de winkel. Ondanks de snelle aansluitingstreffer en de inbreng van Jelle, Kim, Tim en Nathan kon ons Eerste Elftal de rust nog steeds niet bewaren en werd er te snel naar de lange bal gegrepen. Sint-Jozef had hier telkens een gepast antwoord op, zodat grote kansen uitbleven.

De thuisploeg voelde dat er een stunt in de maak was en toonde zich steeds zekerder van haar zaak. Na een aantal kleine kansen mocht een opgerukte middenvelder van op de 16 een schot lossen. Op zich leek het schot niet zo gevaarlijk, ware het niet dat de staat van het veld daar anders over besliste. Net voor Joppe nam de bal een onvoorzienbare stuit, waardoor onze doelman niet meer bij de bal kon. De 4-2 kwam hard aan en de kopjes van onze spelers gingen langzaam maar zeker helemaal naar beneden. Het was duidelijk: Driehoek ging vandaag puntenloos huiswaarts keren. Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg rond de 85e minuut nog een corner, die door een volledig vrijstaande speler mooi in de rechterbovenhoek werd gekopt. 5 Minuten later maakte de man in het zwart een einde aan de wedstrijd.

Samengevat kunnen we niet meer zeggen dan dat onze jongens vandaag een ondermaatse prestatie leverden. De beleving, de overtuiging en het voetbal waarmee Driehoek aan het seizoen was begonnen leek helemaal verdwenen. Laten we hopen dat het vertrouwen snel weer terug is en dat het Eerste Elftal antwoordt met een collectief en voetballend overtuigende prestatie. Volgende week komt Laar op bezoek in Brasschaat. Daar moet de weg naar boven opnieuw ingezet worden.