Zondag 9 oktober 2016 : SVB Eerste Ploeg – Racing Kiel : 0-3

De wedstrijden tegen Racing Kiel waren in het verleden steeds partijen om naar uit te kijken: veel spanning, harde duels en dikwijls goed op- en neergaand voetbal. Deze keer beloofde het niet anders te worden, aangezien beide ploegen zich in de eerste tabelhelft hadden genesteld.

De wedstrijden tegen Patro Hoevenen en Kalfort hadden reeds aangetoond dat onze jongens niet zomaar door de competitie zouden wandelen. Ook vandaag bleek dat de tegenstander beter aan de wedstrijd begon. Driehoek miste scherpte en was niet opgewassen tegen de snelle spitsen van de bezoekers. Na enkele dreigingen en prima tussenkomsten van Joppe, was het na 20 min toch raak. De bal viel na een warrige fase voor de voeten van een bezoekende spits, die van in de kleine rechthoek de bal maar binnen hoefde te tikken: 0-1.

Veel zette ons Eerste Elftal daar niet tegenover. Het spel was slordig, er werd te veel ruimte weggegeven en de snelheid van de bezoekers zorgde voor voortdurende dreiging. Tot overmaat van ramp kwam onze doelman vlak voor rust onzacht in aanraking met een aanstormende tegenstander. Even leek het alsof hij niet verder kon, maar enkele pijnlijke grimassen en een bezeerde knie later werd er weer gevoetbald. Na 45 minuten mochten onze jongens dan ook blij zijn dat het nog maar 0-1 was.

Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat er een stapje extra gezet moest worden om onze voet naast die van Racing Kiel te zetten. Het waren echter de bezoekers die het felst uit de kleedkamer kwamen. Na 5 minuten in de tweede helft was het zelfs opnieuw raak: een van de spitsen van Racing Kiel kwam na een knappe loopbeweging oog in oog met onze doelman. Die laatste had geen schijn van kans: 0-2.

Driehoek nam hierop de wedstrijd wat meer in handen en legde enkele aardige combinaties op de kunstmat. Dit resulteerde in enkele pogingen vanop afstand, maar grote kansen bleven uit. Het waren zelfs opnieuw de bezoekers uit Antwerpen-Zuid die het dichtst bij een doelpunt waren. Deze keer kwam er echter geen doelpunt van.

De wedstrijd kabbelde verder en onze jongens leken niet over voldoende kracht te beschikken om het de tegenstander moeilijk te maken. De rood-zwarten gebruikten hun ervaring om de wedstrijd uit te spelen en Driehoek achter de bal te laten lopen. Na 70 minuten werd het zelfs nog 0-3, na een snelle counter. Hierop kon ons Eerste Elftal geen gepast antwoord meer bieden. Na 90 minuten stond nog steeds dezelfde score op het bord.

Onze jongens waren vandaag niet bij machte om Racing Kiel iets in de weg te leggen. De nodige inzet en creativiteit ontbraken om er vandaag een echte wedstrijd van te maken. Ondanks de mindere wedstrijd van Driehoek moet ook gezegd worden dat we vandaag verloren van een sterkere tegenstander.

Volgende week maakt ons Eerste Elftal de verplaatsing naar Mortsel, om er Sint-Jozef te bekampen. Hoog tijd om een tandje bij te steken en weer aan te knopen met drie punten, om zo opnieuw naar boven te kunnen kijken.