Zondag 13 november 2016: SVB Reserven B – Noorse: 1 – 1

Basis: Jens-Greg-Wim-Schuere-Jesse-Tony-Tim-Mike-Nils-Ken-Sander
Bank: Kevin-Dimi-Stijn

Jesse, de laatste nieuwe transfer voor onze ploeg. Al sind vorig jaar hing dit transfer gerucht in de lucht, maar nu heeft onze ploeg deze transfer eindelijk kunnen afronden. Hij wordt door de “gaffer” direct op de voor hem ongewone rechtsback positie geposteerd, maar kweet zich prima van deze taak. Ook Mike is er weer bij, weeral bedankt en hij mag vanaf nu ook officieel mee op eindeseizoens weekend met onze jongens. Tegenstander is Noorse, de leider in de stand.
Driehoek begint goed aan de wedstrijd en al in de eerste minuut kan Ken een schot lossen. Jammer genoeg te veel kracht in de benen en over. De volgende kans komt van Noorse voet maar ook dit schot is niet tussen de palen. Nils leidt de volgende kans in met een corner, Tim kopt over. Noorse neemt dan even het commando over en dat levert drie kansen op. Geen van de kansen levert een doelpunt op. Al was de laatste kans wel een misser van de zuiverste soort van de Ekerse spits. Halfweg de eerste helft mag Mike de bal goedleggen voor een vrije trapt. Hij plaatst zijn schot prima maar jammer genoeg valt de bal op de bovenkant van de lat. Even later mag Nils nogmaals een corner trappen, weer Tim zet zijn hoofd ertegen maar de bal beland tegen het lichaam van een verdediger. Iets na het halfuur mag Noorse het proberen op vrije trap. De bal wordt voor doel gedropt maar de kopbal verdwijnt naast de goal. Even later wijkt een knal van Noorse af op een rode verdediger, Jens pakt uit met een prima save. Vlak voor rust komt Driehoek nog 2 maal opzetten, Sander en Tony kunnen niet scoren, maar het is Noorse dat in de laatste seconde van de eerste helft scoort. Jens bokst het leer na een corner uit de grote rechthoek, maar deze valt in “vijandige” voeten en wordt prima binnengetrapt. Een klap zo vlak voor rust maar we zijn zeker niet slecht bezig en er volgen nog 45 minuten om het recht te zetten.
De eerste kans in de 2e helft is voor de thuisploeg. Na een mooie aanval legt Sander de bal in de voeten van Nils die enig mooi binnentrapt. Noorse antwoordt maar de bal verdwijnt naast na een afstandsschot. Tim en Nils zetten vervolgens een 1-2’tje op, eerstgenoemde trapt met links op doel maar de bal likt de lat in zijn reis naar de netten achter doel. Dan is het weer aan Noorse om gevaarlijk te zijn. Jens verwerkt de trap echter prima en Wim kan wegwerken. 20 minuten voor tijd waagt Kevin ook zijn kans, maar de goalie kan, zij het niet zonder moeite, het schot stoppen. 4 minuten later zet Driehoek misschien wel de mooiste aanval van de match op poten. De bal belandt na een tussenstop in vele Driehoekse voeten bij Tony. Deze is echte zo onder de indruk van al dat moois dat hij over besluit. Even later kan Mike Nils in het straatje sturen, ook hij knalt de bal over doel. Met nog een 7-tal minuten voor de boeg probeert Noorse het nogmaals vanop afstand. De bal wijkt af op Wim en verdwijnt gelukkig aan de (voor Driehoek) juiste kant van de paal. De laatste grote kans is nog voor Noorse maar de alleenstaande spits kan niet afwerken.
1-1 is zeker een terechte uitslag. Het was een zeer fijne, faire wedstrijd met kansen aan beide zijden. Volgende week maken we de verplaatsing naar Berkenrode. Ondanks alle blessuren blijven we (mss een beetje onverwacht aangezien we een reeks gestegen zijn) mooi mee bovenin draaien. Hopelijk kunnen onze jongens dit volhouden.