Zondag 27 november 2016 ; SVB Reserven B – Olse : 2-1

Basis: Dimi-Jesse-Schuere-Wim-Greg-Tony-Toempe-Tim-Jappe-Ken-Gilli
Bank: Mike-Stijn

OLSE3 hadden we vorig seizoen al als concurrent, nu een reeks hoger komen we OLSE2 tegen. We weten nog van vorig seizoen dat we het tegen hen zeker niet gemakkelijk hadden, hun 2e ploeg zou het ons dus nog lastiger kunnen maken. Het is ook een belangrijke wedstrijd want Olse stond net achter ons en de 2 ploegen die voor ons stonden speelden ook tegen elkaar. Verder goed nieuws uit blessureland want Toempe en Stijn keerden terug. Desondanks hadden we deze week maar 13 spelers ter beschikking, waarvan er enkel hun bed nog niet (of maar een uur of 2) gezien hadden.
OLSE begint heel stevig aan de wedstrijd maar ze kunnen geen kansen creëren. De eerste kans is zelfs voor onze jongens. Wim kan de corner van Gil niet in doel knikken. Ook het 2e kansje komt van een Driehoek voet. Jappe probeert het vanop afstand maar zijn poging gaat hoog over. Rond de 20e minuut lijkt een terugspeelbal helemaal geen gevaar op te leveren, maar Schuere schat de situatie volledig verkeerd in en een OLSE speler kan de bal meepikken. Hij trapt vervolgens de bal heel mooi overhoeks binnen. 0-1 en Driehoek mag gaan achtervolgen. Tony probeert tot 2 maal toe de stand in evenwicht te brengen maar zowel zijn afstandsschot, als vrije trap vinden de weg naar de netten niet. 10 minuten voor rust hadden de bordjes in evenwicht moeten hangen. Mike mag moederziel alleen doorgaan maar plaatst de bal aan de verkeerde kant van de paal. OLSE kan er dan ook nog eens uitkomen, ze willen het echter te mooi doen en verspelen hiermee een prima aanval. Het laatste wapenfeit voor rust is nog voor de rode brigade. Tony zwiept een vrije trap voor doel maar ook Tim kan niet scoren. 0-1 achter bij de rust na een toch wel teleurstellende 1e helft.
Na rust is het weer OLSE dat het beste begint. Dimi kan de eerste kans uit doel houden, en ook de volgende kans wordt prima verwerkt door onze goalie. Na 10 minuten in de 2e periode probeert Gilli het vanop afstand maar de bal gaat naast de goal. Halfweg de 2e helft krijgt Driehoek een corner na een mooie aanval. Gilli trapt het leer voor doel, en Mike kan van dichtbij binnentrappen, 1-1! OLSE probeert direct te reageren. Na een ongelukkige actie tussen Stijn en Wim komen de Merksemnaars in balbezit, hun afwerking laat gelukkig te wensen over. Gilli mag even later nogmaals een vrije trap trappen. De bal gaat iets te ver maar Wim kan oppikken en opnieuw voorgooien. Mike staat prima gepositioneerd en trapt zijn 2e van de middag binnen. Driehoek kan hierna nog 1 actie opzetten, maar Gil kan een voorzet van Jappe niet in doel deviëren. OLSE zet alles op alles om de gelijkmaker te kunnen maken. Ze komen nog 3 keer heel gevaarlijk opzetten, maar evenveel keer redt onze keeper ons uit de nood met enkele wereldaves. Prima wedstrijd Dimi!
Een heel belangrijke overwinning dus die er komt na hard labeur van de hele ploeg. Noorse en Stabroek spelen ook nog eens gelijk waardoor we van de 4e naar de 2e plek in de stand springen. Volgende zondag wacht een verplaatsing naar Noorse, alweer een belangrijke wedstrijd dus om bovenaan te blijven meedraaien. Verder ook nog even melden dat onze Capi vorige week met succes geopereerd is aan de knie, we wensen hem een spoedig herstel toe!