Zondag 30 oktober 2016: OXACO – SVB Eerste Ploeg : 2-3

Driehoek: Joppe, Maarten, Fré, Robin, Mike D.S., Glenn, Miguel, Sergej, Xavier, Max, Tim
Reserven: Jens, Tom, Jelle, Kris
Voor hun wedstrijd in de 1/8e finales van de KVV-beker stonden OXACO en SVB Driehoek tegenover elkaar. Het moeilijk bespeelbare veld werkte een slordige openingsfase in de hand met veel middenveldspel. Beide ploegen staken sporadisch de neus eens aan het venster, maar echte mogelijkheden bleven uit aan beide kanten.
Tot de thuisploeg rond het half uur een hoekschop kreeg. De bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar kwam snel terug bij de groen-witte aanvaller, die terugkwam vanuit buitenspel, maar de bal wel na een knappe borstcontrole en een halve draai enig mooi onhoudbaar tegen de netten ramde: 1-0. Onze jongens wisten wat ze te doen stond.
De openingstreffer brak de wedstrijd echter niet meteen open, met hetzelfde spelbeeld tot gevolg. Het was wachten op een antwoord van Driehoek, dat er niet kwam. Wat er wel kwam was een strafschop voor de thuisploeg, weliswaar in cadeauverpakking. De scheidsrechter had een overtreding gezien van Mike, maar zelfs de tegenstander gaf aan dat het wel heel gemakkelijk was. De 2-0 op slag van rust was dan ook een serieuze opdoffer voor de Brasschaatse bezoekers.
Ondanks de dubbele achterstand was het Driehoek dat het scherpst uit de kleedkamer kwam. Er werd goed gevoetbald en de druk op de thuisploeg werd opgevoerd, wat tot een handvol kansen leidde. Net voor het uur bracht coach Pinson vers bloed in met Kris (voor Xavier) en Jelle (voor Miguel). Jens (voor Maarten) kwam pas 5’ later in, want die was zijn truitje binnen vergeten.
De frisse krachten gaven nog een extra boost aan Driehoek, dat halsstarrig op zoek was naar de aansluitingstreffer. In de 72e minuut werd een vrije trap van Jelle verlengd door Glenn tot bij de Tom. Die laatste was nog geen minuut eerder ingevallen voor Tim, of hij tikte de aansluitingstreffer voorbij een verraste doelman.
Nog geen 2 minuten daarna speelt Fré de bal met gevoel over de groen-witte verdediging naar Max, die al met evenveel gevoel de uitgekomen OXACO-keeper lobde. De bordjes hingen zowaar gelijk, en het geloof in een miraculeuze overwinning was bij iedereen merkbaar… En gegrond, want Kris zorgde met een derde Driehoekgoal op 5 minuten tijd voor een vreugdeuitbarsting bij alles en iedereen die rood-wit een warm hart toedraagt! Een gemeten pass van Max en de gekende klinische afwerking van Kris in de verre hoek, zetten SVB Driehoek zowaar op voorsprong: 2-3.
Met nog een klein kwartier te spelen lag de bal in het kamp van de thuisploeg. De goed georganiseerde Driehoekdefensie moest nog 1 kans toestaan, maar de immer betrouwbare Joppe was ook vandaag een moeilijk te kloppen sluitstuk. Hij had een goed parade in huis op een gevaarlijk schot van de thuisploeg.
Dichter bij een gelijkmaker kwam OXACO ook niet meer en zo plaatste SVB Driehoek zich voor de kwartfinale op het veld van Patro Hoevenen. Bij deze al een warme oproep aan onze geweldige supporters: graag op post op 11 december!