Zondag 4 december 2016 : Noorse – SVB Reserven B

Basis: Dimi-Greg-Wim-Schuere-Jappe-Tony-Mike-Gilli-Ken-Jesse-Sander
Bank: Kevin-Tim-Stijn-Coach

Het blessureleed blijft aanhouden. Voor deze wedstrijd was Tim twijfelachtig, de coach had zichzelf dan maar mee op de bank gezet om eventuele noodsituaties op te lossen. Dit was een wedstrijd tussen de nummers 2 (Driehoek) en 4 uit het klassement, met 2 schamele puntjes verschil. Wederom een belangerijke wedstrijd dus. Verder valt er nog te vertellen dat het ijskoud was, en dat het Noorse veld er zoals elk jaar zeer slecht bij lag.
Onder een laaghangend winter zonnetje, en met een zeer enthousiaste ref wordt de wedstrijd (na het voltooien van de fotoreportage van onze tegenstander) op gang gefloten. Het begin van de wedstrijd trekt op niets. Veel balverlies van beide ploegen, geen kansen en weinig beleving. Ligt het aan de koude, het slechte veld of de priemende zon, joost mag het weten. Na 17 minuten dan toch eindelijk een eerste keer dreiging. Een vrije trap van Gilli wordt door Sander naast gekopt. Op het half uur het leukste moment van de wedstrijd. Onze coach let even niet op langs de lijn en kan een verdwaalde kanonskogel niet ontwijken. In the face! Vlak voor rust zet Driehoek de enige deftige aanval van de wedstrijd opzetten, maar er is niemand in staat om de laatste pas in doel te deviëren.
Een draak van een eerste helft dus, hopelijk beterschap in de 2e. Tim was al in het veld gekomen om de geblesseerde Jesse te vervangen, ook Stijn en Kevin mogen nu hun opwachting maken.
De bezoekers komen een eerste keer opzetten. Tim geeft de bal goed mee met Gil, de bal verdwijnt net naast doel. Even later kan Tim zelf een schot lossen maar ook deze inzet verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. Ook Jappe probeert het met een hard schot, maar ditmaal gaat de bal over. Noorse kan geen kans bij elkaar voetballen, dus met Sinterklaas in gedachte geven we ze zelf maar een kans. Onze verdedigen wil de bal wegwerken, de bal ketst echter af maar verdwijnt gelukkig niet in de netten. 5 minuten later kadootje nummer 2. Noorse mag een corner nemen en de bal verdwijnt ongelukkig via Greg en eigen doel. Dank u Sintergregje zullen ze daar gedacht hebben. Noors neemt hierna de wedstrijd in handen maar gevaarlijk kunnen ze niet zijn. Een vrije trap wordt in de muur geknald, en Schuere kan een doorgebroken speler nog afstoppen met een prima tackle. In de voorlaatste minuut mag Stijn nog een vrije trap voor doel zwiepen. Na wat geharrewar voor de doelmond wordt de bal toch weggewerkt. En in de laatste minuut nog de kans voor Gil op de glijkmaker, hij gaat door, dribbelt een verdediger of 3 en schiet, maar de keeper kan redding brengen.
Een zure nederlaag voor onze jongens. Het positieve is wel dat we nu van deze lastige verplaatsing verlost zijn en dat sommige van de andere concurrenten hier zeker ook punten gaan laten liggen. Volgende week geen wedstrijd, de week daarop alles op alles om de winterstop in te gaan met een overwinning!