Zondag 18 december 2016 : SVB Reserven B – Patro Hoevenen : 1-2

Basis: Dimi-Greg-Wim-Toempe-Stijn-Tony-Mike-Sam-Jappe-Nils-Sander
Bank: Kevin-Ken

Sam, wederom een nieuwe naam. Sam is een sympathieke knakker uit de ploeg van de Reserven A. Wegens aanhoudende blessures, reizen en werk verplichtingen wou hij ons deze week uit de nood helpen. Hij kreeg direct een plaatsje op de “10” toegewezen en deed dit zeker niet slecht. Bedankt Sam! Met Sam erbij kwamen we aan 13 man op het wedstrijdblad. Zeker geen overbodige luxe, en al zeker niet als je na de rust er nog maar 11 over houd omdat Stijn en Kevin met blessure uitvielen tijdens de eerste helft. Patro was de ploeg die we klopten tijdens die kletsnatte zondag enkele weken geleden. Blijkbaar hadden ze toen een schrik gepakt van ons want op deze droge zondag kwamen ze met een hele andere ploeg afgezakt.
Dat deze ploeg ook opmerkelijk beter was werd al snel duidelijk. Jong, dribbelvaardig en snel geweld bekleedde de middenveld en aanval posities. Toch is het Driehoek dat al na 4 min op voorsprong komt. Onze redder in nood kan met een mooie krul de keeper verschalken. 2 minuten later kan Sam nogmaals doorgaan maar ditmaal plaatst hij de bal net naast. Ook Patro komt een eerste keer opzetten maar ook hun spits besluit naast. Hierna neemt Patro de match in handen en de eerstvolgende kans is kassa, 1-1. Na de gelijkmaker staat Dimi goed opgesteld om een vrije trap uit zijn doel te houden. Ook Tony mag vervolgens een vrije trap plaatsen, maar hij zat nog volgens mij nog te diep met zijn hoofd tussen de vrouwelijke rondingen waarmee Yorrekes hem op de sociale media bestookte. Op het half uur kan Kevin voor dreiging zorgen maar zijn schot mist het doel. Met nog tien minuten voor de boeg in de eerste helft klimt Patro verdiend op voorsprong. Een mooie aanval zet de 1-2 op het bord. Tony probeert nadien nog een afvallende bal binnen te rammen, maar is er blijkbaar nog steeds met zijn gedachten niet bij.
In de 2e helft is het lang wachten op een kans die naam waardig. Op het uur schiet een Patro spits de bal over, en ook Tony begint uit zijn roes te komen en komt nu wel heel dicht bij een goal maar zijn schot gaat net over de dwarsligger. Voor een tijdje is het muisstil op en rond het veld. Enkel de diepe zucht van onze coach zorgt even voor wat afwisseling. Jappe en Tony proberen de bordjes nog in evenwicht te brengen maar de 1-2 blijft op het bord staan. Dimi voorkomt op het einde de 1-3 nog met een prima redding.
Een nieuwe nederlaag, tegen een verrassend sterk Hoevenen. We duiken de winterstop in op plaats 5, na een eerste seizoenshelft die bol stond van het blessureleed. De competitie ligt 3 weken stil nu, tijd dus om tot rust te komen en in Januari er terug vol voor te gaan!