Zondag 13 november 2016: Rapid – Driehoek

De voorbije weken hebben onze jongens enkele overtuigende prestaties op de mat gelegd, met als hoogtepunt de onverhoopte ommekeer in de bekerwedstrijd tegen OXACO. Dit vroeg om bevestiging, en daar ging het Eerste Elftal vandaag naar op zoek op het veld van Rapid. Kevin koos hiervoor voor de volgende namen: Joppe, Jens, Fré, Nathan, Mike DS, Glenn, Sergej, Jelle, Xavier, Tom en Kris. Maarten, Robin, Joren en Tim namen plaats op de bank.

Driehoek nam van in het begin het heft in handen en had veel balbezit. Dit resulteerde in een mooie kans voor Kris, die met een lange bal op weg naar doel werd gezet. Zijn poging ging voorlangs. Het was echter de thuisploeg die, tegen de gang van het spel in, al snel op voorsprong kwam. Een opgekomen middenvelder werd niet voldoende gedekt en kon vrij uithalen. Joppe had nog wel een redding in huis, maar de bal kwam bij een spits van de tegenpartij, die de bal maar moest binnentikken: 1-0. Niet voor het eerst kregen onze jongens vandaag binnen de eerste 10 minuten een doelpunt te slikken.

Driehoek liet het niet aan z’n hart komen en zocht geduldig naar de opening. Kris en Tom kregen in de eerste helft nog enkele goede mogelijkheden, maar deze kansen werden niet benut, waardoor de spelers de kleedkamer opzochten met een 1-0-stand.

Ons Eerste Elftal begon met vertrouwen aan het tweede bedrijf. De bal ging snel van voet naar voet en Rapid kwam niet meer aan voetballen toe. De hoge druk die onze jongens zetten leidde echter niet meteen tot een doelpunt. Dit was voor Kevin het signaal om in te grijpen. Hij bracht Joren tussen de lijnen en schakelde om naar een 4-3-3-systeem. Nog geen twee minuten later stak Xavi met een gemeten pass de bal schitterend in de loop van Joren, die met zijn tweede balcontact meteen de keeper uitschakelde: 1-1.

De oververdiende gelijkmaker was voor onze jongens het signaal om verder door te duwen. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw raak: na hoge druk van onze verdedigers kwam de bal bij Xavier, die op zijn beurt Tom vond op de linkerflank. Na een prima versnelling sloop hij de 16 in, waarop hij de bal de knap in de rechterbovenhoek plaatste. 1-2.

De thuisploeg wist niet meer van welk hout pijlen te maken en konden Joppe in de tweede helft nagenoeg niet in de problemen brengen. De doelman aan de overkant besloot in de 70e minuut wel een hoofdrol op te eisen. Hij trapte een uittrap recht in de voeten van Kris, die goed stond op te letten. Met zijn snelheid kon hij de verdediger van zich afschudden en werkte oog in oog met de doelman koelbloedig af. Na de 1-3 had Driehoek de schaapjes op het droge.

Toch besliste ons Eerste Elftal om nog eens alles op alles te zetten. Niet veel na het doelpunt van Kris kreeg Driehoek een vrije trap op de linkerflank, waarop Xavier de bal richting de grote rechthoek van Rapid krulde. De thuisspelende doelman leek op het eerste zicht geen moeite te gaan hebben, maar toch slaagde hij erin de bal verticaal de hemel in te slaan. Om de meubelen te redden probeerde hij de goed gevolgde Tim met alle middelen af te stoppen, maar ook Fré was gevolgd en had de bal maar binnen te knikken: 1-4.

Driehoek had deze middag duidelijk plezier in het spel, liet de tegenstander achter de bal aanlopen en wachtte geduldig tot er gaatje kwam in de verdediging van de tegenstander. Dat gaatje kwam er rond de 80e minuut, toen Tim een uittrap van Joppe beter beoordeelde dan de blauw-witte verdediging. Zo kon hij alleen op doel afgaan en had hij zelfs nog de mogelijkheid om de bal af te geven aan Tom, die ook gevolgd was. Tim was echter zeker van zijn stuk en plaatste de bal onhoudbaar naast de keeper.

De 1-5 was voor onze jongens het sein om de voet van het gaspedaal te halen. Rapid kwam nog wel enkele keren in de buurt van het strafschopgebied, maar echt gevaarlijk werd het niet. Driehoek speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en zo zorgde het voor een overtuigende uitoverwinning.

De laatste weken lijkt ons Eerste Elftal de sleutel naar succes gevonden hebben. Volgende week krijgen we de verrassing van Eerste Afdeling op bezoek: promovendus Nieuw Stabroek. Graag verwelkomen we dan opnieuw een grote schare supporters om ons een extra duwtje in de rug te geven.