Zondag 13 november 2016: Rapid – Driehoek

Deze wedstrijd kondigde zich aan als de clash tussen ons Eerste Elftal en oud-speler Nick en ex-trainer Rudi. Toch maande huidig trainer Kevin zijn manschappen aan om deze opdracht te bekijken als elke andere. De volgende 11 spelers stonden aan de aftrap: Joppe, Jens, Fré, Robin, Jelle, Glenn, Joren, Xavier, Tom, Max en Kris. Nathan, Sergej, Miguel en Tim namen plaats op de bank, terwijl Kim nog geblesseerd moest toekijken.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het vandaag geen walk-over zou worden. De thuisploeg zette in het openingskwartier hoog druk en zorgde ervoor dat Driehoek niet aan voetballen toekwam. Onze jongens hadden het moeilijk, maar grote kansen bleven uit. Telkens dat de thuisploeg dicht bij het doel van Joppe kwam, kon een van onze verdedigers zich nog net in de baan van het schot gooien. Twee keer moest onze doelman wel in actie komen, toen zowel Jelle als Fré de bal nog net voor hem aanraakten. Joppe stond echter goed op te letten en kende weinig problemen voor de rust. Driehoek kwam zelf ook niet echt aan kansen, behalve dan een via een voorzet waarmee de doelman van de tegenstander enige moeite had. De bal caprioleerde via het been van Tom net over de lat.

Na 20 minuten vroeg Kevin om meer rust in het spel te brengen. Driehoek begon stilaan beter te combineren en de tegenstander vast te zetten. Vlug Vooruit had duidelijk veel energie verspeeld in de openingsfase en moest nu achteruit. Max en Kris kregen niet veel later nog enkele mooie kansen, maar voor de ene was het doel niet groot genoeg en voor de andere lag de doelman in de weg. Rond de 40e minuut veroverde Kris de bal aan de middellijn. Hij kon de bal perfect tussen de verdediging richting Max versturen. Die laatste zag dat de doelman te ver uit zijn doel gekomen was en stiftte de bal overheerlijk in doel: 0-1 Dit was ook de ruststand.

Onze jongens beseften dat de voorsprong bij de rust gevleid was en wisten dat ze snel op zoek moesten naar een tweede doelpunt. In de 45e minuut kreeg Driehoek een vrije trap op de rechterflank. Deze werd kort genomen door Jens, die de bal terugkreeg van Joren. Hierop zette onze rechtsachter de bal voor. Deze werd slecht ontzet door de thuisploeg waardoor Max de tweede bal staalhard in doel kon rammen: 0-2.

De tweede helft kon niet beter beginnen en ons Eerste Elftal rook bloed. Ze duwden de tegenstander met zijn rug tegen de muur en zorgden, in tegenstelling tot de eerste helft, nu wel voor een snelle balcirculatie.

Na 55 minuten werd er opnieuw hoog druk gezet. Hierdoor kwam Tom in balbezit. In eerste instantie kreeg hij de bal niet goed onder controle, maar vervolgens toverde hij een heerlijke voorzet richting de doorgelopen Fré uit zijn linker. Onze centrale verdediger knikte de bal hierop hard tegen de touwen.

De 3-0 zorgde voor meer zekerheid en Driehoek kon de bal nu vol vertrouwen rondspelen. Intussen waren ook onze invallers de wei ingestuurd en dat zorgde voor hernieuwde energie. Vlug Vooruit probeerde de bal nog vooraan te krijgen, maar telkens stootten ze op een sterk georganiseerd blok, dat in de tweede helft niets meer weggaf. Onze jongens loerden nu op de counter, en laat dat nu net een van de specialiteiten van snelle spits Kris zijn. Na 70 minuten kon Xavi de bal gemeten door de verdediging loodsen. Kris kon zo alleen op de keeper afgaan en zorgde voor nagenoeg dezelfde afwerking als bij het eerste doelpunt: zijn lobje paste precies naast de paal: 0-4.

Driehoek deed de wedstrijd nu helemaal op slot en prikte af en toe, wanneer het kon. Zo kreeg Kris nog een kans en probeerde Jens met een afstandsschot de doelman te verschalken. De score bleef echter ongewijzigd en zo behaalden onze jongens hun vierde overwinning op rij.

Driehoek zit de laatste weken duidelijk in een goede flow. De 9/9 belooft alvast veel goeds voor de komende weken. Bovendien hield ons Eerste Elftal vandaag voor het eerst dit seizoen de 0. Stilaan komen de hogere regionen van het klassement in zicht. Reden te meer om de volgende wedstrijden opnieuw alles op alles te zetten en zo, met de winterstop in zicht, een comfortabele positie in te nemen. Tot volgende week!