Zondag 4 december 2016: Driehoek – Rapid

Met 9 op 9 zette Driehoek een mooie reeks neer. Vandaag begonnen onze jongens aan de terugronde en ze waren vastbesloten om een vervolg te breien aan de opeenvolging van overwinningen. De volgende 11 spelers werden door Kevin de wei in gestuurd: Ziggy, Jens, Nathan, Robin, Mike, Glenn, Jelle, Joren, Xavier, Tim en Kris. Tom, Maarten, Miguel en Sergej namen plaats op de bank.

De wedstrijd was nauwelijks op gang gefloten of een eerste kans diende zich al aan. De linksback van Rapid speelde de bal te kort terug op zijn keeper, waardoor Kris de bal kon onderscheppen. Voor wie de kwaliteiten van onze spits kent wist toen al hoe laat het was: in een mum van tijd prikte Ken zijn eerste balcontact meteen tegen de touwen en het stond al 1-0 na 2 minuten.

Driehoek begon dus eigenlijk met een bonus aan de wedstrijd, maar dat lieten de bezoekers duidelijk niet aan hun hart komen. De blauw-witten begonnen vrank en vrij te voetballen en onze jongens hadden het moeilijk om hen vast te zetten. Dat resulteerde ook in enkele kansen. Zo had Ziggy na 7 minuten een knappe reflex op een schot van dichtbij, ook al stond de spits buitenspel, en hadden we geluk toen een hard schot de dwarsligger raakte.

Toch kwamen onze jongens er af en toe gevaarlijke uit. Na 25 minuten kreeg Tim een harde knal net niet gekadreerd. Niet veel later begon Kris aan een solo van op de eigen helft. Hij liep alles en iedereen voorbij en kon de bal breed leggen op Xavier. Een Rapid-verdediger was echter goed gevolgd en kon het gevaar onschadelijk maken.

Rapid zat nog steeds goed in de wedstrijd en werd op het halfuur beloond voor zijn inzet. Een opgerukte middenvelder mocht op de achterlijn een gezondheidswandeling houden en zette de bal strak voor, waardoor de spits de bal maar binnen te tikken had: 1-1. Nog geen vijf minuten later werd de bal vanop links voorgezet. Robin probeerde de bal te ontzetten, maar de onfortuinlijke verdediger raakte de bal verkeerd en verschalkte daarmee zijn eigen doelman. Zo stond Driehoek plots achter. Deze situatie zou voor de rust niet meer veranderen.

Tijdens de pauze werd aangegeven dat onze jongens de rust moesten bewaren en op zoek moesten gaan naar het juiste moment. Dat hadden ze goed begrepen, want vanaf het begin van de tweede helft werd de druk opgevoerd. Rapid had het duidelijk moeilijk met deze aanpak en moest de bal aan de thuisploeg laten.

Na 10 minuten in het tweede bedrijf kon Kris zich doorzetten op links. Hij zette de bal voor, maar de keeper had zijn plan doorzien en bokste de bal weg. Xavier stond echter goed op te letten en kon de bal in één tijd hard in doel rammen: 2-2. De gelijkmaker zorgde duidelijk voor meer vertrouwen en op het uur kon Kris, opnieuw hij, de bal tot bij Tim brengen, die net te snel kwam ingelopen en daardoor moest inhouden. Zijn schot belandde op de lat.

Driehoek was nu niet meer af te stoppen en liet de tegenstander lopen. De bezoekende doelman koos ervoor om in de 65e minuut uit te voetballen na een doeltrap. Joren had dat plannetje echter doorzien en zette de linksachter van Rapid onder druk. Hierdoor kom Tim de bal veroveren en hem op zijn beurt opnieuw terug aan Joren bezorgen, die intussen was opgeschoven tot in de grote rechthoek. Deze kans liet hij niet aan zich voorbijgaan en onze middenvelder zorgde voor de voorsprong door de bal ijzig kalm in de linker benedenhoek te leggen: 3-2.

Om de voorsprong vast te houden besloot Kevin om zijn invallers van de bank te halen. Het verschil met de basiself was echter niet te merken en Miguel zorgde meteen voor een splijtende pass door de bezoekende verdediging. Kris kon zo alleen op doel afgaan en de bal breed leggen naar Xavi of Tom om binnen te tikken. Het publiek riep hem echter dat hij zelf zijn kans moest gaan en dat deed hij ook: hij schoot net te zwak op de doelman. In de 75e minuut zette dezelfde spits zijn foutje recht door op het juiste moment Xavier te lanceren. Die laatste kon de bal met een strakke voorzet naar de tweede paal brengen, waar de goed ingevallen Tom klaar stond om de bal in doel te werken: 4-2, na een erg knappe aanval.

Rapid was moegestreden, maar onze jongens hadden er duidelijk nog zin in. In het laatste kwartier kon een bal van Xavier nog net van de lijn gehaald worden, werd Tom onterecht teruggefloten voor buitenspel en was een verdediger net op tijd om een doelpunt van Maarten te voorkomen. De stand bleef daardoor onveranderd en zo kon Driehoek zijn 5e overwinning op rij (4 in de competitie, 1 in de beker) boeken.

Onze jongens toonden vandaag mentale veerkracht en lieten opnieuw zien dat ze in staat zijn om goed voetbal op de mat te leggen. Er stonden vandaag 15 spelers op het veld die voor elkaar willen vechten. Met 12 op 12 en nog drie wedstrijden (2 in de competitie, 1 in de beker) voor de winterstop mogen we dromen van een mooie eindejaarsperiode op sportief vlak. Hiervoor moet er uiteraard ook in de volgende wedstrijden resultaten behaald worden.

Op donderdag 8 december speelt ons Eerste Elftal een inhaalwedstrijd tegen Vremde. De wedstrijd vangt aan om 20u15. Hopelijk mogen we opnieuw veel supporters verwelkomen. Tot dan!