Zondag 22 januari 2017 : Vlug Vooruit – SVB Reserven B : 0-2

Basis: Jasper-Toempe-Wim-Tim-Greg-Mike-Tony-Glenn-Nils-Jappe-Sander

Bank: Jens-Ken

Koning winter hield ons de afgelopen weken stevig in de greep. Resultaat hiervan waren 2 uitgestelde wedstrijden en een extra lange winterstop. Ook nu was het ijskoud en was het veld eigenlijk onbespeelbaar, een mooi aangelegd stuk beton was er niets tegen. De ref keurde het veld toch goed, maar wie tackeld vliegt onherroepelijk van het veld. Ik heb nog nooit iemand op een beton zien tackelen dus ik denk dat de man in het zwart zijn rode kaarten op zak kan houden. De aandachtige lezer merkt ook dat we 2 Jaspers in de basis hebben staan. Onze eigen Jappe was niet van plan om 2 plaatsen tegelijk kapot te spelen. Het gaat om Jasper van de junioren die ons uit de nood kwam helpen wegens blessureleed bij onze keepers, bedankt Jasper.

De wedstrijd dan. Driehoek trekt zich niets aan van de slechte staat van het veld en begint prima. In de eerste 4 minuten dwingen we al 2 corners af. De eerste levert niets op, bij de tweede devieert Sander ongelukkig de bal met de hand in doel, afgekeurd. Ook de volgende aanval komt van Driehoek zijde. Mike speelt Nils vrij, maar de bal wordt geblokt. In de herneming komt de bal bij Sander die oog-in-oog met de keeper niet kan afwerken. Vervolgens zet Glenn goed druk, verovert de bal maar zijn schot gaat over. Na een mooie aanval kan Toempe de bal voorgooien, Glenn devieert maar de keeper brengt redding. Driehoek blijft drukken en dwingt een nieuwe corner af. Jappe trapt deze, het leer belandt in de voeten van Wim maar zijn schot mist de juiste richting. Bij de volgende kans mag Nils de keeper proberen verschalken, maar zijn schot gaat voorlangs. En even later kan alweer Nils de bal niet in doel trappen, wederom aan de verkeerde kant van de paal. Iets na het half uur komt Vlug Vooruit een eerste keer dreigen, maar hun corner levert niets op. Wim kan hierna uitbreken, op aangeven van Greg schiet ook hij het ronde object naast de doelmond. 5 minuten voor rust speelt VV een 2e kans bij elkaar maar het schot gaat ver naast. En ook de volgende kans is voor de Merksemnaars, Jasper kan zich een eerste keer onderscheiden en redt prima. Driehoek zet nog een slotoffensief in. Eerst strandt een prima schot van Mike nog tegen de paal, maar nadien is het eindelijk wel bingo. Nils schilderd een corner op het hoofd van Tim en laatstgenoemde knikt de 0-1 op het bord. En een minuut later is het al 0-2. Sander rondt een prima aanval af met een lobje over de keeper. Zijn lobje was het laatste lobke uit een aanval met 3 lobjes, de opgekomen supporters worden verwend.

We gaan dus thee drinken met een verdiende 0-2 voorsprong. Ditmaal is dit zelfs letterlijk te nemen want Marc en vrouwlief (ouders van Wim) hadden enkele thermossen warme thee voorzien om onze jongens te verwarmen tijdens de rust.

Na de rust kan de ingevallen Jesse al direct voor gevaar zorgen maar zijn bal verdwijnt in de handschoenen van de goalie. Uit een zoveelste mooie aanval puurt Driehoek een nieuwe corner. Jappe gooit voor maar Ken knalt de bal over de kooi. Op het uur mag Niet Traag Achteruit een vrije trap nemen na een duwfout van Tim. De bal wordt door de goed opgestelde muur onschadelijk gemaakt. Hieropvolgend probeert Tony een kanonskogel af te vuren met zijn linker, maar de olifant baart een muis en het wordt een pisballetje. Tijdens al het Driehoeks aanvals geweld wil Ken Vlug Vooruit een handje helpen en knalt de bal hard in het gelaat van Mike. Bij deze temperaturen zeker geen pretje, maar jammer genoeg voor VV speelt Mike gewoon verder. Het blijft aanvallen regenen langs Driehoek zijde. Wim kan eerst een corner niet in de goal koppen, Nils probeert het dan maar met een lobje maar zijn poging belandt op het dak van het doel, Ken trapt via een Merksemse verdediger naast, mike knalt op de keeper en Jesse kan net niet aan de rebound en ook de laatste kans levert niets op.