Donderdag 19 januari 2017: Scholieren A – Ossmi: 3 – 5

De scholieren A zijn er weer in geslaagd om tot in de kwartfinale van de beker van Antwerpen te raken. Het wordt een zware klus: OSSMI is de leider in de A-reeks. In de eerste minuut is er al een ongelooflijke fase: Elliot komt alleen voor de keeper, opgejaagd door de verdediging. Bij het aanleg­gen glijdt hij uit. De tegenreactie van OSSMI wordt afgefloten voor buitenspel. Even later wordt een vrije trap van Nicolas op het hoofd geschilderd van Aron. De OSSMI-keeper is alert en plukt de bal uit de lucht. De aanval van OSSMI wordt hard weggewerkt door Louis. Michael loopt nipt buitenspel. De vrije trap die daarop volgt wordt door Nicolas opgevangen en hij ziet Seppe vertrekken. De keeper is echter net voor Seppe op de bal. De volgende aanval verloopt tussen Nicolas, Michael en Seppe, maar ook nu raken ze er niet door. Even later is er voor de Driehoek-goal een gevaarlijke kopbal, maar Jonas zit er goed tussen. Zijn uittrap gaat zeer ver. Seppe haalt een streep uit zijn sloffen, maar de keeper is goed geplaatst en klemt de bal. Even later volgt een vrije trap voor OSSMI op de midden­lijn. Deze boogbal daalt net voor doel. Jonas kan hem met zijn vingertoppen in hoekschop werken. OSSMI duwt door, maar Kokki, Nicolas en Matthias houden stand. Om rust te brengen trapt Aron een terugspeelbal op Jonas. Enkele OSSMI-corners volgen op een rij, maar zonder echt doel­gevaar. In de 28ste minuut geeft een verdediger van OSSMI een diepe bal op een speler van OSSMI, die net buitenspel loopt. Onze verdedigers halen hem terug in, maar hij gaat ze toch voorbij en werkt dan koelbloedig af: 0-1. Bij de volgende aanval van OSSMI doet Kokki een perfecte sliding. Even later wordt er toch een lichte fout gefloten. De vrije trap, vlakbij de hoekschopvlag, wordt door een verdediger in eigen doel gekopt: 0-2. Een aanval van OSSMI wordt daarna door Nick afgebroken Daniel schudt nog een strak schot uit zijn benen.

De tweede helft begint met een aanval van Killian. Daarna geeft Aron een hoge voorzet. Dario wordt stevig afgedekt door 2 verdedigers en raakt er niet door. Een uittrap van Jonas wordt door Michael en Jarne opgevangen. Toch kan OSSMI de bal veroveren en een snelle counter opzetten. Door deze individuele actie wordt het 0-3. Aron blijft de ploeg aanmoedigen. Na het centeren ziet Aron Killian als een pijl uit een boog vertrekken. Aron geeft een magistrale pas op Killian. Killian neemt de bal mee en geeft een strakke voorzet. Seppe tikt de bal binnen: 1-3. Even later volgt een vrije trap voor OSSMI. Deze wordt snel en kort genomen. Hierdoor is de verdediging verrast en kan OSSMI nogmaals de bal tegen de netten werken: 1-4. De volgende Driehoek-aanval verloopt tussen Aron, Michael en Seppe, maar ook zij stuiten op de OSSMI-verdediging. De volgende vrije trap wordt door Jonas goed vastgeklemd. Daarna zetten Seppe, Dario en Michael druk en Killian wordt neergehaald. Aron neemt de strafschop: 2-4. Even later weerom een vrije trap voor Driehoek. Aron trapt deze goed in het pak, maar de vuisten van de keeper zijn net iets rapper tegen de bal dan het hoofd van Michael. OSSMI komt onder druk te staan door de tegendoelpunten van Driehoek. Nicolas en Aron tikken de bal rond en laten dan Matthias vertrekken. Een snelle counter van OSSMI wordt door Louis goed afgehouden. Een vrije trap van Driehoek wordt gelost door de keeper. Nicolas trapt richting doel, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Driehoek blijft druk uitoefenen op de verdediging. Hier­door ziet de scheidsrechter een handsbal. Weerom een penalty die door Aron wordt omgezet: 3-4. De spanning stijgt. Een schot van Aron wordt door de keeper nog in 2 keer gepakt. Ook Nicolas probeert nog te scoren maar helaas is het in de laatste minuut dat er aan de overzijde wordt ge­scoord. Met een prachtig schot dat in een boog op doel komt worden de eindcijfers vastgelegd: 3-5. Onmiddellijk na het centeren wordt de match afgefloten. De supporters hebben genoten van dit avondje mooie voetbal van beide ploegen. SB