Zondag 29 januari 2017 / SVB Reserven B – Brasschaat : 1-2

Basis: Dimi-Toempe-Wim-Schuere-Greg-Tim-Tony-Glenn-Nils-Jappe-Jesse

Bank: Jonas-Yngwie

U ziet het goed, Yngwie heeft het terug tot in de selectie geschopt. Na een lange afwezigheid door een zware knieblessure neemt hij plaats op de bank. Eigenlijk is hij nog niet terug topfit, maar wegens de aanhoudende blessure regen zit hij daar voor in geval van nood. En tot onze grote spijt moeten we melden dat de grote nood al na een half uur aangekomen was op Driehoek. Zowel Jonas als Yngwie stonden toen al op het vels na blessures voor Nils (spierblessure aan de bil) en Jesse (Zware knieblessure, heel veel beterschap Jesse!).

Driehoek begint het best aan de wedstrijd en da resulteert na 4 minuten al in een reuzekans. Tim stuurt Jappe het straatje in, maar zijn atoomschot spat uit elkaar op de paal. Even later probeert Glenn het ook met een knal, maar hij kraakt zijn schot. Brasschaat probeerd er door te komen maar de verdediging geeft niets weg. Tot er in de 17e minuut een misverstand tussen onze keeper en de verdediging optreed. Brasschaat profiteerd optimaal, 0-1. Halfweg de eerste helft mag Tony achter de bal gaan staan voor een vrije trap, de Brasschaatse goalie brengt redding. Direct hierna is Driehoek er alweer. De ref fluit een discutabele penalty voor Driehoek. Wim zet zich achter de bal maar is sportief en knalt de bal over doel. Jappe probeert nogmaals met een schot maar ditmaal gaat het ver naast. En Glenn wordt in een 1-op-1 met de keerper gezet maar die schudt een miraculeuze redding uit zijn handschoenen. Yngwie valt vervolgens in, en bij zijn eerste baltoets staat het al bijna gelijk, zijn deviatie belandt echter op het dak van het doel. Op slag van rust krijgt Brasschaat en vrije trap. Ze hebben duidelijk een specialist in de ploeg, en deze knalt het leer dan ook staalhard en onhoudbaar tegen de netten. 0-2, Driehoek moet aan de bak na de rust.

Braschaat probeert direct de voorsprong uit te diepen maar Dimi kan redden. Na een kwartier zet Driehoek een mooie aanval op maar het lobje van Yngwie is te zwak. Tim stuurt vervolgens Yngwie diep op de flank. Hij wil voorzetten maar de poging waait over doel buiten. Met nog 20 minuten te spelen probeert ook Glenn nogmaals met een schot, maar dit belandt via een verdediger in de handen van de goalie. Jonas is de volgende die een poging waagt, hij gebruikt goed zijn lichaam en komt in schietpositie, maar ook zijn schot is niet goed genoeg. 12 minuten staan er ons nog te wachten en Yngwie bereikt Glenn met een subtiel pasje. Glenn schakelt zijn verdediger uit en trapt mooi overhoeks binnen, 1-2! Driehoek kan hierna echter geen vuist meer maken waardoor Brasschaat de derby komt winnen.

Een jammere nederlaag, maar het slechtste nieuws van de middag zijn toch de 2 nieuwe blessures. De blessures blijven maar binnen stromen waardoor coach en staf zelfs al beginnen nadenken over speciale ozon, moederkoek, en andere minder frappante therapieën.