Zondag 5 februari 2017 : SVB Reserven B – St-Jozef : 2-1

Basis: Dimi-Schuere-Wim-Tim-Greg-Toempe-Tony-Mike-Jappe-Gilli-Sander

Bank: Jonas-Yngwie-Seppe-Coach

Om de blessure golf die onze ploeg teistert op te kunnen vangen moeten verschillende mogelijkheden aangesproken worden. De grote broers van de Eerste Ploeg en Reserve A hadden ons al enkele keren uit de nood geholpen, maar nu gingen we de vervanging elders zoeken. Zoals algemeen geweten beschikt onze club over een groot aantal spelers met een fantastisch potentieel, verspreid over alle ploegen. Zo zijn we uitgekomen bij onze Scholieren. Deze ploeg bulkt van het talent (getuige hiervan zijn de eerste selecties van Dario, Aron en Nicolas bij de grote jongens van het Eerste Elftal), en ook wij hebben de eer om 1 van hun ruwe diamanten te mogen begroeten in ons equipe.  Seppe heeft in de 2e helft laten zien wat hij in huis heeft, ik kan U vertellen dat we er het laatste nog niet van gehoord hebben, prima gespeeld Seppe!

Dat St Jozef geen gemakkelijke ploeg om te bekampen is wisten we uit zowat alle voorgaande confrontaties. Ze vatten de wedstrijd dan ook aan met hoge pressing te zetten. Toch is de eerste kans voor de roodhemden. Na 3 minuten al komt Gilli oog in oog met de keeper maar hij besluit over. Ook 2 minuten later kan diezelfde Gilli zijn schot niet kadreren. Een minuutje later probeert Jappe het goede voorbeeld te geven maar ook zijn schot verdwijnt over de dwarsligger. En ook Sander volgt het voorbeeld van Jap en Gil, 4 kansen, 4 keer over. Op het kwartier mag Tony zich achter een vrije trap scharen. Een prima geplaatst schot maar niet hard genoeg. Nadien kan St Jozef voor een eerste keer voor dreiging zorgen, de voorzet wordt naast gekopt. Halfweg de eerste helft krijgen we een mooie rush van Jappe te zien op rechts, hij legt koelbloedig af naar Mike en die opent de score met een fraai schot in de korte hoek. De match valt hierna even stil tot de mannen uit Mortsel 10 minuten voor rust een corner versieren. Dimi verslikt zich hierin spijtig genoeg de Jozef spits heeft simpel binnen te tikken. Even later komt St Jozef weer opzetten, maar nu kunnen ze, gelukkig voor ons, niet afwerken. Vlak voor rust bezorgen Greg en Tim de coach een kleine hartverzakking door frontaal tegen elkaar te lopen. Greg heeft duidelijk geen last, maar Tim moet toch even bekomen. Gelukkig fluit de ref vlak hierna voor de rust en kan Tim in de kleedkamer verder bekomen.

Ons prachtig scorebord geeft minuut 55 aan als de ref een (totaal onterechte) corner aan Driehoek geeft. En bijna kan Tim dit cadeautje van de ref omzetten in een doelpunt, de keeper is duidelijk jaloers omdat hij geen presentje kreeg en ontneemt dan ook maar ons geschenk. Rond het uur zakt Coach Kevin zijn hart tot 2 maal toe nog wat lager. Eerst trapt Wim tezamen met een St Jozef spits op de bal, Maar Wim is beresterk en kan verder. En even later gaat een speler van St Jozef door op onze Dimi, ook hij is een taaie en speelt de wedstrijd verder uit. Mike probeert zijn 2e doelpuntje van de middag mee te graaien maar ditmaal staat zijn vizier niet op scherp. Ook Gil en Tony willen scoren maar wederom kunnen zij de netten niet doen trillen. St Jozef kan nog 2 keer dreigen, maar eerst staat Dimi paraat, en vervolgens missen ze. En tussendoor wou Seppe aan de “grote” jongens laten zien hoe een doelpunt gemaakt wordt, maar hij kraakt zijn schot. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd slaagt Mike erin om Gilli nog een laatste keer weg te sturen. Achtervolgd door 2 verdedigers stormt hij op de keeper af, kapt deze fijntjes uit en scoort de 2-1. Een fantastische apotheose op deze toch wel sterke wedstrijd van onze manschappen.

We knopen aan met winst na de jammerlijke nederlaag van vorige week tegen Brasschaat. Nu volgen 2 loodzware opdrachten, eerst maken we de verplaatsing naar Nieuw Stabroek, nummer 3 in de stand. En de week erop komt de ijzersterke ploeg van Seja, autoritair leider in de reeks, op bezoek.