Zondag 12 februari 2017 : Nieuw Strabroek – SVB Reserven B : 3-1

Basis: Jonas-Toempe-Schuere-Wim-Greg-Mike-Tony-Glenn-Seppe-Sacha-Sander

Bank: Koki, Yngwie

Een Griekse god, een beer van een keeper en een aalvlugge linkspoot, of ook wel Koki, Jonas en Seppe. Seppe kennen jullie al van vorige week, maar we waren zo tevreden van de inbreng van de Scholier, dat we voor deze wedstrijd nog 2 andere Scholieren zijn gaan ronselen. Door de onverwachtse afwezigheid van Gilli, die zijn late winning goal van vorig weekend nog steeds aan het vieren was, mocht Seppe de wedstrijd aanvatten. Ook Sascha stond voor het eerst sinds zijn zware blessure weer aan de aftrap.

Al na 1 minuut komen we goed weg wanneer Schuere een bal van de lijn kan halen. Ook Stabroek heeft even later bijzonder veel geluk dat Sander een 1 tegen 1 situatie met de keeper niet kan verzilveren. Schuere moet zijn huzarenstukje van in het begin even later nogmaals herhalen en kan een schot weer op de lijn keren. Hij fusilleert hierbij Jonas die toch de reflex heeft om de bal te klemmen. Driehoek neemt de volgende kans voor zijn rekening maar Sascha kan de voorzet van Toempe niet binnen knikken. Na ongeveer 10 minuten staat de 1-0 op het bord. Na een corner kan de bal niet ontzet worden en de vrijstaande Stabroekse speler kan met een vreemd schot scoren. Een wereldgoal volgens onze concurrenten, ik houd het op een gelukje en vooral slecht verdedigen van onze kant. We proberen het evenwicht te herstellen maar Sander kan zijn 2e kans niet afwerken, en Sascha krijgt hierna een vrije trap ook niet tegen de netten gejast. Jonas laat zijn talent ook af en toe bewonderen door eerst een bal uit zijn doel te zweven, en goed plat te gaan in de voeten van de doorgebroken spits. Tussendoor eist ook Greg een hoofdrolletje op door een bal die nog binnen de lijnen was op te rapen en het spel direct verder te zetten met een inworp. Als er een prijs voor domste gele kaart bestond hadden wij al zeker een kandidaat winnaar tussen de lijnen. Vlak voor rust waagt ook Tony zijn kans met een vrije trap maar er zit niet genoeg poeier achter de bal om de keeper te verontrusten.

Na rust is het al direct bingo, jammer genoeg voor ons aan de verkeerde kant. Weer kan een corner niet weggewerkt worden en profiteert Stabroek hier optimaal van. Toch 2 te vermijden tegentreffers. En even later is het weer bijna van dat na een vrije trap, nu kan het leer in extremis toch nog weggewerkt worden. Het geluk dat Stabroek heeft op corners hebben wij niet, Glenn kan een corner niet afwerken. Ook Yngwie probeert het met het hoofd na een vrije trap van Schuere maar ook dit levert niets op. Het zijn zelfs de Stabroekenaren die er 3-0 van maken, een doorgebroken speler kan Jonas verschalken. 10 minuten voor tijd even terug een beetje geloof wanneer Driehoek een (onterechte) penalty cadeau krijgt. Glenn knalt beheerst binnen. In de tocht naar de aansluitingstreffer vallen er gaten en kan Stabroek nogmaals gevaarlijk op  komen zetten. Gelukkige sparen ze ons een beetje en werken ze slecht af. Sander krijgt na een mooie aanval nog een mooie kans, en ook Schuere probeert het nog met een zondagsschot, maar aan de stand veranderd niets meer.

Indien we onze kansen afgewerkt hadden zat er misschien meer in, maar Stabroek heeft de wedstrijd zeker niet onverdiend gewonnen. Volgende verwelkomen we de waarschijnlijke kampioen op onze kunstgrasmat, vanaf 12u30 mogen we proberen om eindelijk nog eens van ons zwarte beest te winnen.