Zondag 19/02/2017 : SVB Reserven B – Seja : 1-2

Basis: Dimi-Koki-Toempe-Wim-Greg-Mike-Tony-Glenn-Gilli-Sacha-Sander

Bank: Seppe, Michael, Jonas, Jappe, Jens

Voor het eerst in een heel lange periode hadden we nog eens 5 wissel spelers ter beschikking. Jens keerde eindelijk terug uit blessure / winterslaap, Jappe was ook een weekje op vakantie geweest en mocht mee de bank op, Jonas kwam ook terug na een lichte blessure, Seppe kennen jullie ondertussen al en als laatste Michael. Laatstgenoemde is alweer een toptalent uit de lichting van de Scholieren die ons uit de nood wou komen helpen. SEJA moeten we jullie ook niet meer voorstellen, het is de ploeg die vorig jaar op de laatste speeldag de titel ten koste van ons veroverde, en ook dit jaar staan ze weer aan de leiding, gene gemakkelijke dus. Ook moeten we Dries nogmaals bedanken, hij kwam ons uit de nood helpen wegens gebrek aan scheidsrechter.

De wedstrijd begint met een minuut stilte voor een overlijden in de SEJA aanhang. Wij willen dan ook heel veel sterkte toewensen aan alle betrokken personen.

Driehoek begint zeer sterk aan de wedstrijd maar het is toch SEJA dat een eerste kansje versiert op vrije trap. Dimi staat echter goed opgesteld. Gilli wordt door Glenn het straatje ingestuurd maar ook aan de overzijde staat een prima keeper in doel. De volgende kans voor SEJA wordt wederom door Dimi uit doel gehouden. En ook Driehoek probeert nogmaals maar het afstandsschot van Glenn mist de juiste richting. Toempe is de volgende die een poging onderneemt maar ook zijn schot gaat naast. Na 35 minuten gooit Jappe (die de inmiddels geblesseerde Sascha is komen vervangen) een prima voorzet maar niemand is in staat om binnen te tikken. 2 minuten later mag Gilli voor een tweede maal alleen op de keeper afgaan, maar deze redt miraculeus. Dan zijn het de Merksemnaars die nogmaals komen opzetten. Eerst spat een schot op de dwarsligger uit elkaar, en vervolgens kan Dimi redding brengen op de rebound met een beenveeg. We gaan rusten na een zeer aangename eerste helft.

De eerste kans na rust is opnieuw voor SEJA, Dimi staat alweer op de goede plek om weg te tikken. We zijn 5 minuten onderweg in de 2e helft als een vijandig schot niet 1, maar 2 palen nodig heeft om uit het doel gehouden te worden. Driehoek dan, Seppe stuit ook op de prima keepende doelman. Onze keeper moet hierna het veld verlaten met een blessure, Al goed dat Jens terug is. De Sejaanse nummer 1 staat vervolgens alweer paraat op een schot van Jappe. Glenn gaat op wandel in de grote rechthoek en wordt foutief afgestopt. Hij zet zelf de penalty om: 1-0! Driehoek probeert de score onmiddellijk uit te diepen. Seppe stuurt Gil weg, maar weer staat het SEJA sluitstuk in de weg. Na een handsbal van Greg krijgt ook SEJA een penalty. Hun specialist is echter niet zo goed als de onze en knalt hoog over. SEJA mist hierop volgend nog een huizenhoge kans. Een flankspeler legt de bal goed voor, maar de SEJA-speler die voor doel opduikt trapt hoog over. Of het dezelfde van de gemiste penalty was weet ik niet. 5 minuten voor tijd krijgt SEJA toch wat het verdiend. Onze spelers vergeten 1 man in het oog te houden, deze wordt aangespeelt en trapt mooi binnen. Jens pareert vervolgens nog een schot. Gil krijgt ook nog een kansje maar kopt een vrije trap van Toempe naast. Ook Jonas krijgt nog een kans voor de voeten maar zijn schot verdwijnt in de handen van de keeper. En net wanneer niemand het verwacht kan een middenvelder oprukken, hij levert een gekraakt schot af, dat dan ook nog eens afwijkt op de voet van Toempe en de bal hobbelt voorbij Jens die zijn snoekduik al had ingezet. Dit is nota bene dezelfde speler die vorig jaar in de titelwedstrijd ook al met een gelukgoaltje SEJA de titel bezorgde. Lelijke goals tellen echter ook, en hij maakt ze blijkbaar graag tegen ons.

FC SEJA verdiende uiteindelijk de overwinning wel gezien het aantal gemiste kansen in de 2e helft. Maar er zat er voor ons zeker meer in, indien we enkele van onze grote kansen ook hadden afgemaakt. Iedereen heeft gestreden voor wat hij waart was, de Scholieren hebben laten zien wat ze in hun mars hebben in topwedstrijden. Echt prima wedstrijd van de 3 jongelingen! Volgende week trekken we naar Berkenrode. Gezien de weersomstandigheden en de gekende staat van de mat daar wordt dit zeker geen pretje.