Zondag 5 maart 2017 : SVB Reserven B – Berkenrode : 11 – 1

Basis: Jens-Jappe-Wim-Schuere-GregToempe-Tony-Glenn-Yngwie-Gilli-Sander

Bank: Kevin-Nils-Koki-Coach

Berkenrode treffen we 2 keer op 2 weken deze periode. Reden hiervoor is de doortocht van Koning Winter die voor enkele verschuivingen in de kalender. Vorige week werd nog gemakkelijk afgerekend op hun, mede door de regen, slechte grasmat. Al lachend had onze coach op training gezegd dat hij, indien ze met dezelfde spelers zouden afzakken naar Driehoek, er minstens 15 tegen de touwen wil zien vliegen op onze artificiële grasmat.

De spelers wisten dus waar ze voor stonden en ze begonnen er vroeg aan. Gil, monter en fris aan de aftrap, kan al na 2 minuten de 1-0 op de bordjes zetten. En diezelfde Gil zet 5 minuten later ook de 2-0 op aangeven van Sander op het scorebord. Wat een start, de trainer droomt al van zijn 15 goaltjes. Even later gaat Gil voor de snelste hattrick ooit maar zijn poging tot lob gaat over doel. De volgende die zijn kans waagt is Yngwie, maar zijn schot spat uit elkaar op de paal. Toempe probeert vervolgens van ver maar nu staat de keeper paraat. Ook Sander tovert nog een schot uit de voeten maar weer kan de keeper zich onderscheiden. Gilli blijft jacht maken op zijn zuivere hattrick, maar ditmaal ligt de dwarsligger dwars. En Driehoek blijft komen. Jappe gooit de bal voor doel en Yngwie kan zijn eerste sinds zijn zware blessure binnen prikken. Vlak voor rust heeft Gil zijn hattrick, zij het geen zuivere, dan toch te pakken. Hij mag een vrije trap omzetten, trapt uiteindelijk heel zwak maar de keeper verkijkt zich onbegrijpelijk. Rusten met een 4-0 voorsprong dus, en het had meer moeten zijn!

Vlak na rust kunnen de bezoekers een eerste keer voor een beetje gevaar zorgen. Jens maakt de corner echter onschadelijk. Driehoek verzwakt niet en blijft aanvallen. Gil speelt Glenn aan, deze legt op zijn beurt voor doel waar Kevin perfect geplaatst staat om de 5-0 op het bord te zetten. En een minuutje later kan Kevin opnieuw scoren, ditmaal werkt hij een diepe bal van Glen koelbloedig af. Ook Nils pikt zijn graantje mee en kan de assist van Toempe tegen de touwen knallen. Niet alle kansen leveren, jammer genoeg, een doelpunt op. Dat ondervindt Gilli wanneer hij zijn schot nipt over doel ziet zoeven. En ook Gil zijn volgende schot levert geen doelpunt op, het is de keeper die zich in het gure weer kan opwarmen aan al dat aanvalsgeweld. Onze keeper is ondertussen half ingedommeld en verkleumd van de koude en regen. Dit is er dan ook aan te merken wanneer Berkenrode een van de zeldzame keren over de middenlijn geraakt. Het levert zelfs een eerredder op, 7-1 met een overhoeks schot. Direct hierna kapt Gil in de buurt van de achterlijn de ver uitgekomen doelwachter uit, lobt de bal naar doel maar had waarschijnlijk niet gezien dat er een verdediger in doel was gaan staan ter ondersteuning van zijn doelman. De verdediger heeft echter dezelfde onderkoelingsverschijnselen als onze goalie en trapt pardoes naast de bal, 8-1! En Gil blijft de doelpunten opstapelen, ditmaal kan hij een steekballetje van Glenn omzetten in de 9-1. 5 minuten voor tijd toont Gil dat hij ook assists kan afleveren en stuurt Kevin door de verdediging. Deze werkt op zijn beurt enig mooi af met een harde knal over de keeper. Ondertussen hebben we al meer op de arme man zijn rug dan voorgevel moeten kijken. We blijven doorgaan en ook Glenn, een van de absolute uitblinkers van de wedstrijd, mag de 11-1 op het scorebord toveren op aangeven van Gil.

11-1 is ook meteen de eindstand. Een prachtige overwinning die heel de ploeg veel deugd. Gil heeft getoond dat hij het goaltjes maken niet verleerd is, de verdediging stond paraat, ondanks het weinige werk en we zagen Yngwie voor het eerst aan de aftrap staan na zijn zware knie blessure. Een prima middagje op Driehoek me dunkt!