Zondag 12 maart 2017 : Olse – SVB Reserven B : 3 – 1

Basis: Jens-Toempe-Wim-Schuere-Greg-Mike-Tony-Glenn-Nils-Gilli-Kevin

Bank: Sander-Yngwie-Seppe

Antwerp kampioen, dat ik met deze zin nog een verslag mag openen. The Great Old is vanaf volgend seizoen terug te bewonderen in de Jupiler Pro League. Dat Stamnummer 1 kampioen is gespeeld is niet onopgemerkt voorbij gegaan, en een enkeling bij zowel OLSE als Driehoek heeft de viering zeker niet aan zich laten voorbijgaan. In ieder geval welkom terug slapende reus. Hopelijk zonder licentie problemen, inzakkende tribunes, misterieuze geldschieters en een relletje hier en daar.

OLSE begint het best maar Jens kan de eerste kans onschadelijk maken. Tijdens de volgende aanval is het Toempe die zijn doelman goed bijstaat. En ook de derde kans is voor OLSE, maar het afstandsschot is niet goed geplaatst. Driehoek komt dan een eerste keer gevaarlijk opzetten. Nils trapt goed maar de keeper brengt redding. Kevin kan net niet bij de afvallende bal. Olse krijgt vervolgens een vrije trap mee. De vrije trap nemer krijgt de bal niet voorbij Jens. De ref is duidelijk ook Antwerp supporter en is tijdens de viering vergeten hoe de buitenspelregel werkt. Gevolg is dat een speler van OLSE zeker vanuit een metertje of 3 buitenspel alleen op Jens mag afgaan en de bal verdwijnt tegen de touwen. Bedankt ref zeggen we dan maar zeker. Schuere ging hierna de buitenspel regel terug uitleggen aan de man in het zwart, het is geen leergierige man en hij tracteert Schuere zelfs op een geel kleinnoodje. Ook de volgende kans levert een goal op voor OLSE. Ditmaal enkel maar lof. Een prachtige voorzet wordt prima binnengekopt door de nr 10 van de thuisploeg. Driehoek reageert direct en Glenn kan een vrije trap van Gil binnenwerken. De ref was klaarblijkelijk ook de handsbal regel kwijtgespeeld in het feestgedruis want hij vond het niet erg dat Glenn de bal al volleyballend in doel verlengde.

In de 2e helft is Driehoek het eerst gevaarlijk, Tony mikt net over de kruising. Gil mag hierna een vrije trap voor doel zwiepen, Wim kopt over. En Driehoek blijft zoeken naar de gelijkmaker. Gilli pakt de hele defensie op snelheid maar kan niet afwerken. Olse komt tussendoor ook eens piepen maar de bal wordt richting de Antwerpse Ring getrapt. De volgende vrije trap die Gil mag nemen wordt weer in de handen van de keeper verlengd. Ditmaal was het Mike die zijn kopbal niet goed genoeg kon plaatsen. Wie de kansen laat liggen krijgt meestal het deksel op de neus. Deze ongeschreven wet kon Driehoek echter omzeilen. De Ref had Schuere zijn uitleg toch ergens opgeslagen en keurde de 3-1 terecht af. Driehoek gaat nu vol voor de gelijkmaker en gaat vol risico spelen. Yngwie komt erin voor Greg, 3 verdedigers en 3 aanvallers erop. Bijna loont dit onmiddelijk maar Seppe trapt het leer op de keeper. Door de aanvallende opstelling van onze jongens komen er natuurlijk kansen voor OLSE, en hier wordt optimaal van geprofiteert. De bal stuit op vlak voor Wim hem wil controleren en OLSE pikt de bal op en ze zetten nu wel de 3-1 op het bord. Yngwie lobt nog een bal naast en de keeper redt nog een poging van Nils, maar de 3-1 blijft op het bord.

Een jammere nederlaag die mits de nodige meeval vermeden had kunnen worden. Het maakt echter niet veel meer uit voor de stand en de plaatsen. Volgende week mogen we op bezoek naar Rapid. Een van de staartploegen in de reeks, maar ook een van de slechtste velden in de reeks.