Zaterdag 18 maart 2017 : SVB Scholieren A – Noorse : 0-1

Verslag wedstrijd van het voorbije weekend tegen Noorse. Waarbij Noorse met 0 – 1 heeft gewonnen.

Driehoek kon vandaag scherprechter spelen in de titelstrijd. Noorse had de punten nodig en Driehoek wilde zich nog eens tonen, wat een mooie wedstrijd opleverde.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Senne gaf een geweldige voorzet, maar net iets te hard voor Elloit om er nog bij te kunnen. Noorse probeerde het met enkele schoten van buiten de zestien.
Het spel ging mooi over en weer. Dario werd goed centraal aangespeeld en Noorse kon op het nippertje ontzetten. De bezoekers kwamen weer opzetten op links en de aanval werd met foutief gestopt met een gele kaart voor Louis als gevolg. Op een verre vrije trap van Kokki liet de Noorse-doelman zich bijna verrassen en redde in twee keer. Noorse kwam weer een keer opzetten, maar Jonas kwam net op tijd. De volgende aanval van de bezoekers mondde uit in een chaotische fase voor doel, waarop uiteindelijk Elliot redding kon brengen. De mooiste aanval van de eerste helft was een combinatie met Aron, Dario en Elliot, maar deze werd voor buitenspel afgevlagd. We zagen een degelijke wedstrijd op niveau waarbij Noorse zeer snel op de bal was, maar Driehoek met het meeste durf speelde. Nog voor de pauze versierden de bezoekers nog een kans die net naast de kruising buiten ging.

In de tweede helft ging Driehoek goed door. Senne werd foutief gestopt maar dat werd niet gezien. Noorse kwam nog eens in de zestien, maar Kilian kon opruimen. Meteen daarna zagen we de gevaarlijkste actie van de wedstrijd. Op een
counter trof een doorgebroken Noorse-speler de binnenkant van de paal. Dan was het weer aan Driehoek met een vrije trap van Aron die op de muur afweek. In de extra tijd kwam de thuisploeg nog bijna op voorsprong, maar de doelman was net op tijd. Die extra duurde net iets te lang voor Driehoek, want onze Scholieren kregen in minuut 83 het deksel op de neus door een dom tegendoelpunt, al dan niet vanuit buitenspel.

Onze jongens kregen niet wat ze verdienden, maar we zagen wel een knappe en spannende wedstrijd.