Zondag 19 maart 2017 : Rapid – SVB Reserven B : 2-0

Basis: Jasper-Jappe-Wim-Koki-Greg-Toempe-Tony-Mike-Nils-Gilli-Sander

Bank: Coach-Kevin-Yngwie-Seppe

Het seizoen kabbelt naar het einde toe. Ook de skiseizoen is volop bezig. Schuere en Jens hebben naar jaarlijkse traditie beslist om te gaan (apres) skieën, waardoor we geen keeper ter beschikking hadden. Jasper van de junioren wil ons, zoals eerder dit seizoen ook al een keer, uit de nood helpen. Bedankt Jasper.

Sander laat Rapid voor het eerst bibberen in de 2e minuut maar hij schiet naast. Ook Toempe waagt zijn kans maar bij hem is het de keeper die een doelpunt vermijdt. Ook Rapid komt hierna een eerste keer aan het venster kloppen. Een prima voorzet wordt gelukkig voor ons tegen de lat gedevieerd. De grootste kans tot nu toe komt op naam van Gilli, hij krijgt een vrije schietkans maar vergeet een kant te kiezen en knalt recht op de doelman. Even later probeert Gilli het van ver maar ditmaal mikt hij over. Halfweg de eerste helft komt Rapid er nog eens uit. De spits komt 1-op-1 met Jonas maar trapt onbegrijpelijk naast. Driehoek reageert onmiddelijk via de voet van Nils, maar ook hij kan niet scoren. Jasper behoedt Driehoek voor een achterstand met een prima redding en het volgende schot van Rapid gaat naast. De 3e poging zorgt echter voor een Rapidse voorsprong. Jasper komt goed uit zijn doel om een diepe bal weg te koppen. Hij kopt de bal echter omhoog, en door de wind valt de bal achter hem wat de spits de kans geeft om af te werken in het lege doel. Een pechdoelpunt noemen we zoiets. De laatste kans van de eerste helft is ook voor Rapid, Jasper pareert prima.

In de 2e helft is het Driehoek dat de eerste 2 kansen opeist. Eerst probeert Gil het op een verre vrije trap van Jasper, en vervolgens trapt hij op de keeper. Seppe probeert het nog op de rebound maar ook hij kan de netten niet doen trillen. Koki verliest de bal op het middenveld en blijft in het duel geblesseerd liggen. Rapid speelt gewoon verder, schakelt snel om en benut de situatie ten volle. 2-0 na 2 ongelukkige tegentreffers. Door de blessure mag ook onze coach zich nog eens op het veld begeven. Nils zou graag de aansluitingstreffer maken maar weer lukt dit niet. Ook toempe probeert het nog met een prachtige kanonskogel maar die belandt net naast doel. Driehoek zet net zoals vorige week alles op alles, en krijgt, ook net zoals vorige week, nog een late tegentreffer te slikken op de counter.

Wederom een nederlaag dus. De fut is er klaarblijkelijk ook een beetje uit na dit, toch wel door pech gedomineerde, seizoen. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen. Naar jaarlijkse traditie wordt dit een galawedstrijd waar plezier voor 1 keer hoger op het lijstje van de coach staat dan luisteren naar de coach. Ook wordt de speler van het seizoen verkozen en zal er zeker eentje op het afgelopen seizoen gedronken worden. Wij nodigen al onze supporters dan ook uit om samen met ons het seizoen uit te waaien en er een gezellige middag van te maken!