Zondag 10 september 2017 : SVB Reserven B – Valaarhof : 1-3

Basis: Jasper-Greg-Toempe-Wim-Stijn-Mike-Tony-Jappe-Yorre-Bart-Kevin
Bank: Dimi-Tim-Sacha-Gil

De zomerstop zit erop. Op transfergebied kunnen we melden dat we Bart Stessels, een speler van de glorieuze junioren bekerploeg van enkele jaren geleden terug naar Driehoek hebben kunnen lokken. Uitgaand kunnen we melden dat Yngwie een punt achter zijn carrière heeft gezet door een nieuwe uitdaging op werkgebied. Ook Jens zal niet meer in zijn keepers tenue te bezichtigen zijn, maar hij voegt zich wel bij de trainersstaf. Met het aantrekken van Marc hebben we ook een nieuwe top delege binnen de rangen.
Valaarhof is een promovendus, niet gekend door ons dus echt specifiek voorbereiden op deze wedstrijd was niet mogelijk. Maar al vanaf de eerste minuut merkten we dat ze hun promotie zeker niet gestolen hebben. Een fysiek sterke ploeg, met veel lopende spelers op het middenveld. Het resultaat hiervan is dat Driehoek onmiddellijk bij de keel gegrepen wordt. Na 1 minuut dreigen de bezoekers al maar Jasper (door lidgeld perikelen bij de kern gehaald) laat zien dat hij er staat. 5 minuten later duiken ze weer op voor doel maar nu gaat het schot over. Iets meer dan een kwartier staat er op de teller wanneer Valaarhof een hoekshop mag nemen. In eerste instantie wordt het leer nog weggewerkt, het hieropvolgende schot wordt door Jasper gered, maar de bal valt ongelukkig in een vijandelijke voet en de 0-1 staat op het bord. Even later spreiden de bezoekers een geheim wapen tentoon. Een verdediger steekt het veld over om diep op onze helft een inworp te nemen. Een minuutje later weten we waarom. De verdediger beschikt over een inworp die gelijk staat met een hoekschop. Alle roodhemden zodanig onder de indruk dat ze vergeten te verdedigen en een Valaarhof speler kan simpel de 0-2 binnen duwen. Driehoek moet reageren en doet dat een eerste maal via Tony, maar zijn vrije trap belandt in de handen van de keeper. Ook Toempe mag een vrije trap nemen, hij gooit deze voor doel en Mike kan trappen. De netten trillen maar niet langs de juiste kant. Tony probeert het dan nogmaals, dit keer met een afstandsschot, maar weer staat de keeper pal. Driehoek drukt en versiert nogmaals een vrijschop. Ditmaal zet onze Capi zich achter de bal en hij toont het goede voorbeeld door de bal staalhard de kruising in te jassen. Vlak voor rust komt de tegenpartij nog tot twee maal toe opzetten, maar evenveel keer redt Jasper de meubelen.
Onze reserven moeten in de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker en nemen het spel meer in handen. De duels worden meer in ons voordeel beslecht en Valaarhof krijgt het moeilijk. Jammer genoeg kunnen we geen grote kansen afdwingen. Greg probeert met een kanonskogel van ver, maar zijn poging gaat ook ver naast. Hiervoor zagen we ook nog Gil en Toempe gekwetst het veld verlaten. Verder dan enkele kleine waarschuwingen komen we niet meer. Vlak voor het laatste fluit signaal is het zelfs nog Valaarhof die de 1-3 met een lobje binnen prikken.
Een uiteindelijk verdiende nederlaag tegen een prima tegenstander. De volgende wedstrijd is uit op OSSMI. Hiervan is geen verslag voorhanden. Wel kan ik u hierover melden dat het een wedstrijd was gekenmerkt door een zeer zwakke ref (voor beide ploegen), heel veel gezaag, geklaag gefopduik en bikkelharde tackles van de thuisploeg, 2 lichte / onterechte penalties (voor ieders eentje) en dat de uitslag 2-2 geworden is. Onze doelpunten werden gemaakt door Nils en Sacha.
Volgende week mogen we op zoek naar onze eerste driepunter, thuis tegen Nieuw Stabroek.