Zondag 24 September 2017 : SVB Reserven B – Nieuw Stabroek : 5-3

Basis: Dimi-Greg-Schuere-Wim-Jappe-Glenn-Tony-Sacha-Yorre-Gilli-Bart
Bank: Stijn-Mike-Kevin

De scheidsrechter, de meest leidinggevende figuur op het veld. Natuurlijk is hij ook maar een mens van vlees en bloed. Er kan altijd iets ontsnappen aan zijn aandacht. Een paar centimeter offside kan onmogelijk gezien worden door de eenzame man in het zwart. Niets dan respect voor de mensen die deze job willen uitoefenen. Wekelijks het geschreeuw, gezaag, geklaag en wat nog meer van spelers, trainers en supporters willen / kunnen ondergaan, chapeau! Langs de andere kant mag er dan ook wel een beetje inzet en inleving in de plaats verwacht worden. Het veld is, ook voor de leider der spelers, groter dan enkel de middencirkel. Indien de offside gevallen het tolerantie gebied van enkele centimeters overschrijden en groeien naar meters, zou dit toch opgemerkt mogen worden. Het geklaag dat (niet geheel onlogisch) hieruit voortkomt is gemakkelijk op te lossen door dat gele, of in extreme gevallen het rode, kartonnetje uit het borstvakje te toveren om de kalmte op het veld te doen wederkeren. Gelukkige stonden er gisteren 2 sportieve ploegen op het veld, waardoor de alom gerespecteerde man in het zwart toch zijn rustige zondagswandeling kon maken. Gelukkig was de zon ook van de partij!
Driehoek begint het best aan de wedstrijd. Zo goed zelfs dat Gillian al na 5 minuten kan afwerken. De assist had Jappe dan weer voor zijn rekening genomen. Driehoek blijft de betere ploeg maar mede door vele malen slordig balverlies komen hier geen grote kansen uit voort. Een vrije trap in minuut 19 komt nog het dichtst bij de noemer gevaar maar de Stabroek defensie kan ontzetten. Na 25 minuten komt Stabroek een eerste keer piepen maar het schot is niet gekadreerd. Op het half uur beslist Wim om Gilli met een fantastische steekpas alleen voor doel te zetten. Onze aanvaller twijfelt niet en legt de 2-0 via de paal in doel. En 2 minuten later mag de bordjesman alweer aan het werk. Yorre krijgt het leer aangespeeld van Sacha en lepelt de bal met een heerlijke lob van ver over de doelman. 3 mooie doelpunten zorgen voor een 3-0 tussenstand. 5 minuutjes voor de thee kan Nieuw Stabroek dan toch de aansluitingstreffer maken. Een corner wordt door een eenzame Stabroekenaar in doel gekopt.
Wedstrijd gespeeld dacht onze Capi en hij vertrok richting Leuven om er de wedstrijd OHL – KFCO Germinal Wilrijk Antwerpen Beerschot vanuit de business seats, vergezeld van een glaasje cava en een lepeltje rauwe vissen eitjes, bij te wonen.
Zonder laatstgenoemde vatten we de 2e helft aan, en al direct gevaar vanuit de hoek van Stabroek. Maar wederom verdwijnt het schot naast doel. Ook de volgende kans is voor Stabroek, maar Dimi onderscheidt zich een eerste keer. Het eerste kansje langs Driehoek kant komt er na 53 minuten. Gil legt de bal klaar voor Stijn maar die trapt onbesuisd hoog over. Even later stuurt Glenn Gil het straatje in, deze legt op zijn beurt perfect af op Sacha, maar de ref blaast (zie inleiding) onbegrijpelijk af voor buitenspel. 1500 seconden voor tijd vindt Mike Glenn met een bal pal door het midden. Glenn neemt de bal goed mee en legt de 4-1 tegen de netten. Vervolgens is het Greg die wederom Glenn wegstuurt, maar deze keer kan de Stabroek verdediging redding brengen. De hierop volgende corner wordt door Mike in de handen van de keeper gekopt. En de roodhemden blijven dreigen. Mike vindt Sacha, wordt ditmaal gelukkig niet terug gefloten, en ook hij pikt zijn doelpuntje mee. Sacha gaat direct door op zijn elan maar zijn volley na een corner van Gil strandt op de vuisten van de goalie. De aandacht verslapt hierna een beetje en Stabroek kan nog eens tegen prikken. Het resulteert onmiddellijk ook in een doelpunt. En nog is het niet gedaan. De laatste kans van de wedstrijd levert ook nog een doelpunt op. Spijtig genoeg nog één voor de bezoekers. Na niet al te best verdedigen wordt de 5-3 eindstand op het scorebord gezet.
De 3 eerste punten zijn binnen. Het was een leuke match om volgen, met veel en mooie doelpunten. Volgende week gaan we op bezoek bij 1 van de 3 ongeslagen leiders, Racing Kiel. Hopelijk kunnen we hun winst reeks een halt toeroepen.