Zondag 1 oktober 2017 : Racing Kiel – SVB Reserven B : 3-4

Basis: Arno-Greg-Wim-Schuere-Stijn-Tony-Mike-Yorick-Glenn-Kevin-Bart
Bank: Nils-Tim-Seppe

Door een ongeval en bijhorende blessure aan de hand konden we deze week in extremis niet rekenen op onze vaste keeper. We moesten dus wederom naar vervanging gaan zoeken. Gelukkig beschikt Driehoek uit een kweekvijver van goede keepers, en vonden we Arno bereid om te komen depanneren. Ook Seppe is een nieuwe naam. Door werkverplichtingen kan hij op zaterdag niet elke week met zijn eigen junioren ploeg meespelen, waardoor hij af en toe met ons zal meespelen.
Na onze eerste 3-punter van vorige week wouden we ook deze week de volle buit mee naar huis nemen. Racing Kiel was 1 van de 3 ploegen die ongeslagen aan de leiding stonden. Aan ons om te laten zien wat we waard zijn dus!
De wedstrijd kan niet beter beginnen voor de uitploeg. De keeper komt ver uit om een voorzet weg te boksen, Yorre pikt de afvallende bal op en trapt de bal in het lege doel, 0-1! Even later wordt Glenn diep gestuurd. Ook de keeper komt uit met een pijnlijke botsing tot gevolg. Gelukkige houden beide spelers hier geen blessures aan over. Racing Kiel beschikt over een aantal snelle, technische spelers en bij hun eerste tegen aanval zorgt dit al voor gevaar. Yorre miskijkt zich op de dribbelende tegenstrever en tikt hem aan in de grote rechthoek. De duidelijke strafschop wordt met een lage schuiver in de hoek omgezet. De bordjes hangen weer in evenwicht. Glenn wil snel terug een voorsprong op de tabellen zien en glipt een 2e maal door de Kielse verdediging. De goalie kan met een onorthodoxe redding het leer uit de netten houden. Het is een evenwichtige partij met kansen aan beide kanten. De thuisploeg komt nogmaals opzetten en verzilvert ook ineens de nieuwe kans. De verdediging wordt mooi uitgekapt en de spits zet de 2-1 tussenstand vast. Lang kunnen ze hier niet van genieten want op assist van Tony kan de ondertussen ingevallen Nils de gelijkmaker binnen prikken. En nog voor rust klimmen de roodhemden terug op voorsprong. Na ontzetten van Stijn neemt Tim de bal prima mee met de borst en werkt in een adem koelbloedig af.
Na rust is de eerste mogelijkheid terug voor Driehoek, maar Glenn kan een voorzet net niet voorbij de keeper deviëren. Racing Kiel reageert maar Arno voorkomt dat Kiel terug op gelijke hoogte kan komen. De thuis ploeg probeert het vervolgens met een scherpe voorzet maar weer staat onze jonge keeper pal. Ook de keeper aan de overkant onderscheidt zich door een splijtende doorsteekpass van Nils te onderscheppen. En het blijven de keepers die zich tonen. Ditmaal is het terug aan Arno om zijn team te helpen door een schot uit zijn kooi te ranselen. Dat er nog doelpunten gaan vallen is ondertussen wel duidelijk. Gelukkig voor ons zijn wij het die de voorsprong kunnen uitdiepen. Een goede uittrap van Arno wordt door Nils met het hoofd naar Tim verlengt. Deze bewijst dat een nachtje stappen niet altijd slecht moet zijn voor de prestaties op het veld en werkt wederom koelbloedig af. De thuisploeg laat het niet zomaar gebeuren en trekt terug ten aanval. Een heet standje voor doel met 3 doelpogingen in 3 seconden worden door eerst Arno, dan Paal en hierna Wim van de lijn gehaald. Driehoek kan er ook nog uitkomen en na gerommel voor de goal kruipt Glenn goed voor zijn verdediger en devieert de bal richting doel. Maar ook bij Racing keel speelt het doelkader mee en de bal strandt op de lat. In de laatste minuut valt de bal na slecht uitverdedigen in een Kielse voet. Deze twijfelt niet en knalt de 3-4 tegen de touwen. Tot 2 maal toe probeert Kiel nog gelijk te maken, maar Arno houdt de ploeg recht op de eerste kans, en de laatste kans van de wedstrijd wordt hoog over geknald.
Een zucht van opluchting na het laatste fluitsignaal, maar de 3 punten mogen na een zware strijd mee naar Brasschaat. De volgende wedstrijd is opnieuw een thuiswedstrijd. Noorse komt op bezoek en zal ons heel waarschijnlijk ook de 3 punten niet in cadeauverpakking afleveren.