Zondag 5 november 2017 : SVB Reserven B – Vlug Vooruit

Basis: Arno-Greg-Wim-Schuere-Tony-Mike-Yorick-Sacha-Jappe-Nils-Bart
Bank: Dimi-Seppe-Koki-Kevin

Eerst en vooral onze excuses voor het ontbreken van de verslagen van de wedstrijden tegen Noorse en Olvac, we proberen jullie vanaf nu terug elke speeldag te voorzien van luchtige lectuur.
Na enkele mindere uitslagen, en 2 weken rust moesten onze jongens vandaag laten zien dat ze het voetballen nog niet verleerd zijn. Wegens blessures moesten Toempe, Tim, Stijn, Sander en Gillian langs de kant toekijken, Glenn was afwezig wegens scheidsrechterlijke verplichtingen. De gebroeders Roelen en Koki kwamen ons hierdoor versterken. Vlug vooruit stond naast ons gepositioneerd in de rangschikking dus dit kan wel eens een spannende wedstrijd worden.
Yorre denkt hier echter het zijne van en trapt al na 2 minuten de 1-0 staalhard via de deklat binnen. Arno die Sacha lanceerde en de keeper die zijn schot in de voeten van onze capi duwde zorgden voor het voorbereidende werk. Mike gaat vervolgens tot twee maal toe zijn kans maar evenveel keer mist zijn schot de juiste richting. Nog voor de eerste 10 minuten verstreken zijn krijgt de thuisploeg een vrije trap op een leuke plaats. Sacha zet zich achter de bal en pegelt de bal over de grond, naast de muur prachtig in doel. Ook het storende werk in de muur van Yorick is het vermelden waard. Driehoek gunt de bezoekers geen moment rust en raast verder door de wedstrijd. Een keer komen ze in de buurt van het doel maar dat is dan omdat Greg liever naast dan op de bal trapt. Maar gevaarlijk is het niet. Sacha wil graag zijn tweede maken maar deze keer laat de keeper zich niet verrassen. Bart werkt ook hard en wordt in minuut 28 diep gestuurd. De ref fluit hem echter terug wegens buitenspel. De frustraties nemen even de bovenhand en de ref geeft hem een bolwassing. Kalm blijven Bart, het goaltje komt wel! Het voetbal van Driehoek is zo goed dat de bezoekende goalie al tijdens de match hengelt naar een transfer richting Brasschaat. Hij trapt de bal subtiel uit naar Nils, die het vroege kerst cadeautje maar al te graag in ontvangst neemt. 3-0 en een teleurstelling voor de keeper, wij hebben al goede keepers dus stop met vissen! Vlak voor rust neemt dan ook Kevin de keeper nogmaals te grazen. Een prachtig schot verdwijnt in de bovenhoek. Direct hierna gaat hij op zoek naar zijn 2e maar de doelman wil zich terug in de gratie spelen en redt de meubelen.
Blijkbaar heeft de keeper zich toch uit de gratie van zijn maats gespeeld want na rust mochten we een nieuwe keeper verwelkomen. Ook onze keepers wisselden, hier echter niet uit ongenoegen maar door het feit dat we 2 goede keepers ter onze beschikking hadden. Driehoek start terug furieus maar de schoten van Jappe en kevin gaan over. Ook Seppe probeert het van ver maar de nieuwe keeper houdt zijn netten schoon. En de volgende die het schietkraam uittest is Yorick, maar wederom volgt een redding van het Merksemse sluitstuk. Op het uur valt de goal dan toch. Nils kan zijn tweede binnen prikken op assist van Mike. Ook deze keeper geraakt onder de indruk en wil blijkbaar ook al overkomen. Ook hij rijkt een cadeautje aan maar Yorre is nog niet in kerststemming en laat het presentje in de verpakking. De volgende aanval begint bij Koki, die speelt in op Nils en met een sublieme lob zet hij Yorick op weg naar zijn 2 doelpunt van de middag. Driehoek blijft komen en nu is het Nils die Kevin op weg zet, laatstgenoemde tikt de bal voorbij de keeper die dan maar besluit om Kevin omver te kegelen. De ref ziet er echter geen penalty in. Yorre gooit hierna nog een voorzet in de grote rechthoek maar zowel Sacha als Kevin kunnen net niet bij de bal. Greg waagt ook zijn kans op een afvallende bal, naar verluid heeft het ISS aanzienlijke beschadigingen opgelopen door zijn kanonskogel. Hoog over dus. Kevin en Mike proberen de 7-0 nog op het bord te zetten maar de eindstand blijft hangen op 6-0.
Een prima overwinning van een vrank en vrij voetballend Driehoek tegen een teleurstellend Vlug Vooruit is dus het resultaat. De rust periode heeft duidelijk deugd gedaan. Volgende week gaan we op bezoek bij St Jozef, Bartje heeft er alvast vertrouwen in beloofde de ploeg dat hij eindelijk ging scoren. Een niet te missen wedstrijd dus.