Zondag 12 november 2017 : St.Jozef – SVB Reserven B : 1 – 3

Basis: Dimi-Greg-Wim-Schuere-Tony-Mike-Yorick-Seppe F-Jappe-Glenn-Bart
Bank: Seppe R-Gilian-Kevin

Op naar St Jozef, gezien de uitslagen van de vorige jaren en de staat van het veld na de vele regenval zeker geen cadeau. Maar na de puike prestatie van vorige week waren we toch hoopvol op een goede afloop. Sacha viel ziek uit waardoor Seppe Frans ons uit de nood kwam helpen. Gillian speelde dan weer zijn eerste minuten na een maand blessureleed. Ook kan ik al verklappen dat Bart niet gescoord heeft, en dus zijn belofte van vorige week niet nagekomen is.
De wedstrijd begint aan een hels tempo. Al in de eerste minuut kan Mike de bal voorbij de keeper tikken, maar de verdediging kan opruimen. Direct hierna antwoordt St Jozef al, een verre knal gaat nipt naast. Op de volgende poging van St Jozef is het Dimi die de ploeg recht houd met een mooie save. En nog is de aanvalslust van de blauwhemden niet geblust, wederom staat Dimi paraat. Driehoek komt er dan ook nog eens uit. Seppe legt goed af voor Yorre die de bal mooi in het hoekje weglegt (0-1). 5 minuten later, we zijn dan nog altijd maar in minuut 13, komt SJ al terug op gelijke hoogte. Na wat geharrewar in de kleine rechthoek wordt de bal makkelijk in doel getrapt. Driehoek neemt hierna het middenveld over en dit zorgt ervoor dat Mortselenaars niet meer aan het doel komen. Ook Driehoek moet wachten tot op het half uur om een volgende kans bij elkaar te spelen. Yorre met de verre inworp en Mike kan bijna binnen koppen. Wim pompt het leer in de grote baklijn, weer kan Mike koppen maar zijn vizier staat slecht afgesteld vandaag. En Mike blijft proberen, maar ook zijn volgende schot mist de juiste richting. We probeerden hierna om tijdens de rust een richtingafsteller te laten komen voor Mike, maar zelfs die specialist durft er niet aan beginnen. Bartje denkt er ondertussen het zijne van en wil zijn kameraad laten zien hoe het wel moet, maar jammer genoeg voor hem gaat de keeper goed plat op zijn schot. Mike neemt terug over op slag van rust, maar ditmaal pegelt hij de bal op de dwarsligger. Je komt in de buurt Mike! Op de afvallende bal kegelt de keeper Glenn nog omver, de scheids zit echter een aanvallende fout en geeft Glenn een onbegrijpelijke gele kaart.
Na rust maakt Gillian zijn wederoptreden, en hoe. Hij dribbelt al direct de hele Jozefse verdediging op een hoopje maar zijn schot verdwijnt net naast de paal. 5 minuten na zijn rentree is het wel prijs. Een lange bal van Jappe wordt beheerst binnen getrapt. Onze reserven nemen nu de match helemaal in handen en spelen Sint Jozef helemaal van de moddermat. Noppe neemt een afvallende bal op de slof maar zijn schot verdwijnt een metertje naast de verkeerde kant van de kruising. Onze Capi laat op het uur dan maar zien hoe het wel moet. Ook hij neemt een afvallende bal op de slof (vanop ongeveer 25m) en de bal verdwijnt enig mooi, overhoeks en staalhard in de kruising. En Driehoek blijft combineren en aanvallen. De Goalie houdt Jappe van een doelpunt met een prachtige reflex. Ook Noppe gaat nog een keer zijn kans maar schiet hoog over. Onze 2 Seppe’s zetten een prima aanval op maar ook hieruit volgt geen doelpunt. Al deze kansen gaan ook gepaard met prima en snel veldspel. Getuige hiervan de volgende kans. Glenn speelt Seppe aan op de flank, zijn voorzet beland bij Kevin, kevin legt terug af tot bij Glenn maar zijn schot wordt in (een ongevaarlijk) hoekschop verwerkt. St Jozef probeert het dan maar via een wanhoopspoging van ver, maar dit vormt geen gevaar. Na een inworp van Greg kan Glenn afleggen naar Seppe maar ook de laatste kans van de wedstrijd verandert niets aan de score.
Wederom een mooie overwinning, tegen de nummer 2 uit de stand nota bene. Volgende week ontvangen we thuis OLSE, hopelijk hebben de spelers er dan opnieuw evenveel zin in.