Zondag 19 november 2017 : SVB Reserven B – Olse : 8 – 1

Basis: Arno-Greg-Wim-Roel-Tony-Mike-Nils-Sacha-Jappe-Kevin-Gillian
Bank: Dimi-Bart-Schuere

Na de 2 knappe overwinningen tegen Vlug Vooruit en Sint Jozef was het taak voor onze jongens om de goede lijn door te trekken. Slachtoffer van dienst moest dan OLSE worden. OLSE sprokkelde al 10 punten bij elkaar tot nu toe, Driehoek deed net iets beter met 13 punten. Het verbond was niet in de mogelijkheid om een scheidsrechter onze richting uit te sturen. Op een club als Driehoek is dit echter geen probleem. Jeugdverantwoordelijke en Tomorrowland DJ Luk de Vocht himself nam de fluit ter hand tijdens onze wedstrijd. Ook zijn er nadelen aan ons bestuur verbonden. Onze ondervoorzitter en gekend figuur in het Griekse zakenmilieu had een boekhouder nodig in Griekenland om, met het einde van het jaar inzicht, zijn boekhouding in orde te krijgen. Onze kapitein werd hiervoor onder dwang opgevorderd waardoor hij deze match miste. Toempe ging dan ook maar mee, maar zijn rol bleef beperkt tot het ledigen van Griekse bierglazen.
Bart heeft gescoord! Het enige wat telt in deze wedstrijd. Het moest ooit gebeuren natuurlijk, maar hoe, wanneer en of het de bedoeling zou zijn wist niemand. Wel ik kan u al vertellen dat Bart in minuut 70, na een prima kapbeweging en met zijn (eigenlijk onbestaande) linker de bal heerlijk in de verste hoek heeft gekruld. Voor de rest wordt er niets meer over Bart geschreven, hij heeft zijn moment gehad!
De rest van de wedstrijd stond natuurlijk in de schaduw van dit groots gebeuren, maar ik ga u toch nog een klein relaas van de gebeurtenissen voorschotelen. Driehoek nam de wedstrijd onmiddellijk in handen. Hetzelfde prima voetbal van de vorige wedstrijd werd ook nu weer tentoon gespreid. Nils knalt de eerste kans op de keeper, en even later knalt Noppe de bal naast. Ook Sash waagt een poging maar deze gaat eveneens naast. De 1-0 kon niet uitblijven, Noppe trapt eigenlijk te zwak naar doel, maar de keeper miskijkt zich compleet en de bal verdwijnt in doel. Ook bij de 2-0 is Noppe betrokken. Hij steekt de bal tot bij Jappe die prima afwerkt. Nils is vandaag ook in zijn nopjes en dribbelt de halve verdediging alvorens op de keeper te besluiten. Een streling voor het oog onze Nils. DJ Luk geeft halverwege de 2e helft een terechte penalty voor hands. Sacha trapt de bal koelbloedig binnen, 3-0. Gil is de volgende die zijn naam op het scorebord wil zetten maar zijn poging gaat voorlangs. Op het half uur komt OLSE een eerste keer voor doel, maar Arno staat pal. De Merksemse keeper gaat hierna op wandel om de bal buiten zijn 16 te ontzetten, Noppe wint echter het duel en kan de bal vanuit een schuine hoek binnen trappen. De tweede kans voor OLVE is er 1 die kan tellen. 3 kanonskogels worden van dichtbij op Arno afgevuurd, maar evenveel keer staat onze jonge keeper goed opgesteld. De adrenalinestoot die deze reddingen hem gegeven heeft zorgt er zelfs voor dat ook hij een assist op zijn naam mag schrijven. Zijn verre uittrap gaat over alles en iedereen, Nils neemt goed mee en werkt beheerst af. 6-0 bij de rust.
Na rust is het Driehoek dat direct de touwtjes in handen neemt, maar Nils trapt naast en Sacha kopt over. Gil toont hoe het wel moet en tikt de bal eenvoudig binnen na slecht wegwerken van de bezoekende keeper. Laatstgenoemde laat zien dat hij wel degelijk een goede keeper is door een schicht van Schuere uit zijn doel te ranselen. Voor zijn goal had Bart al laten zien hoe het niet moet door een bal van dichtbij over te trappen. Even later volgt Gil zijn voorbeeld. “Insert goal Bartje”. Tony, die al weken op hoog niveau staat te spelen, komt ook nog dicht bij een doelpunt maar zijn afstandsschot sterft tegen de paal. Bart kan van de rebound ook geen goal maken. OLSE komt er dan nog een keertje uit en het kan zelfs scoren. Dimi komt goed uit maar de OLSE’se aanvaller kan de eerredder naast Dimi in doel leggen. Bart trapt hierna nog op de keeper, de bal wel te verstaan, maar het laatste woord is voor Roel. Hij dikt de score nog aan tot 8-1 met een lage schuiver in de verste hoek.
De oplettende lezer zal zich afvragen wie Roel is. Wel dit is een grapje dat enkel de spelers zullen snappen, de lezer moet niet alles weten. De supporters die het slechte weer getrotseerd hebben om ons aan te moedigen kunnen u vertellen wie het in werkelijkheid is (de foto’s op onze Facebook pagina uitpluizen is ook een optie trouwens).
Wederom een prima overwinning, 9 op 9, 17 goals gemaakt en maar 2 tegen. Hopelijk wordt deze lijn verder getrokken en gaan we nog een leuk seizoen tegemoet. Volgende week staat er een derby op het programma, we mogen op bezoek bij onze buren in het Park van Brasschaat, aftrap om 13u.