Zondag 26 november 2017 : SK Brasschaat – SVB Reserven B : 1-5

Basis: Dimi-Greg-Wim-Schuere-Tony-Yorre-Nils-Seppe F-Jappe-Bart-Gillian
Bank: Mike-Sacha -Roel

Brasschaat moest ons volgende slachtoffer worden. Altijd leuk om zo een korte verplaatsing te hebben, en ook een club waar ze de investering in kunstgras gemaakt hebben. Zeker geen slechte zaak gezien de liters regen die al naar beneden gevallen zijn de laatste dagen.
Brasschaat zorgt voor de eerste dreiging maar Wim staat goed opgesteld en blokt het schot af. Driehoek scoort vervolgens, maar de ref fluit Nils onterecht terug wegens buitenspel. Yorre probeert het dan van ver maar de keeper redt prima. Ook Dimi toont zich een eerste keer en maakt een voorzet van de thuisploeg onschadelijk. Bart haakt goed af en stuurt Gil met een prima pass op weg naar doel. De keeper kan zijn schot in hoekshop duwen. De corner levert eveneens gevaar op maar ook ditmaal staat de keeper pal. Het was Seppe die een afvallende bal naar de goal kegelde. SKB blijft ook zijn kansen bij elkaar spelen, maar Wederom staat Dimi op de juiste plaats en kan een lobballetje over doel tikken. Vlak voor het half uur gaat Gil druk zetten op de laatste man van Brasschaat. Deze is zodanig verrast dat hij de bal knullig verspeelt en Gil alleen op de keeper kan afstormen. Ook de keeper bijt echter in het zand en Gil plaatst de 0-1 tegen de touwen. Nog geen 2 minuten later staat ook de 0-2 op het denkbeeldige scorebord (op SKB is het scorebord enkel te gebruiken door hun grote broers van KFC Brasschaat). Bart schudt een prima voorzet uit de voeten en Seppe hoeft maar binnen te tikken aan de 2e paal. En nog is het doelpuntenfestival nog niet afgelopen, ditmaal is het Yorre die op aangeven van Gil het leer tegen de netten kan volleren. 3 goals op 5 minuten, over doorduwen gesproken. Bijna kon daar zelfs nog een 4e goal aan toegevoegd worden maar onze Capi ziet zijn vrije trap op de lat uit elkaar spatten. Greg staat sterk te verdedigen en dit werkt blijkbaar op het systeem van een speler in het wit, hij trakteert onze verdediger op een slag op de neus, de ref laat begaan en geeft zelfs geen fout. Marc laat zien dat hij fysiek nog in orde is en snelt als een hinde het plein op en af als een gezwinde hinde om Greg te verzorgen. Onze buren moeten het echter stellen met een slome slak die net iets minder flux het veld betreedt en verlaat. Ook een waterzak mogen ze blijkbaar niet lenen van hun grote broer want hun verzorger moet het met een Tupperware pot inclusief spons doen. Brasschaat probeert voor rust de aansluitingstreffer nog te scoren, maar Dimi keept een wereldpartij en redt tot 2 maal toe.
Na rust zijn het de bezoekers die via de voeten van Sacha een eerste kans creëren maar zijn schot gaat net naast. Gill en Yorre proberen hun kunststukje van in de eerste helft te herhalen maar deze keer slagen ze niet in hun opzet. Tussentijds had ook Mike al een slagje in het gezicht te verwerken gekregen. Gillian blijft bedrijvig en probeert dichter te schuiven in de topschuttersstand. Zijn afstandsschot is jammer genoeg voor hem niet goed gericht. Yorre probeert op zijn beurt verder uit te lopen in diezelfde stand maar ook hij kan zijn schot niet kadreren. SKB speelt vervolgens nogmaals 2 grote kansen bij elkaar maar onze goalie trekt zijn goede lijn van de eerste helft feilloos door.Jammer genoeg voor hem moet hij zich in de 2e helft toch gewonnen geven na een prachtige kopbal van de Brascchaat spits. Niets aan te doen voor onze keeper. Sach wil de score vervolgens verder uitdiepen maar tot 2 maal toe slaagt hij er niet in zijn kansen te verzilveren. Wat Sacha niet lukt, lukt bij Mike wel. Na een vrije trap van Yorick kan hij de bal eenvoudig in doel deviëren. En ook Nils pikt nog zijn graantje mee. De doelman, die heel de match ver uit zijn doel speelde, werd de dupe van zijn eigen systeem en Nils kan hierdoor van ver de 5-1 eindstand naast de keeper in doel trappen.
Na een toch wel teleurstellende wedstrijd qua voetbalspel, slagen we er dus toch in om de 3 punten mee naar de enige echte topclub in Brasschaat te nemen. En daarbovenop nog eens 5 doelpunten te maken. Hierdoor doen we dan ook nog eens een prima zaak in het klassement want Zowel de 3e Brasschaatse ploeg uit de reeks (OSSMI) en Nieuw Stabroek verliezen waardoor we naar plaats 3 in de rangschikking klimmen. Er wachten ons nu nog 2 wedstrijden tot aan de winterstop, te beginnen met volgende week het bezoek van OLVAC om 12u30.