Zondag 3 december 2017 : SVB Reserven B – Olvac : 2 – 1

Basis: Dimi-Greg-Wim-Schuere-Tony-Mike-Yorre -Sascha-Jappe-Bart-Gillian
Bank: Kevin-Nils

Voetbal hoort een feest te zijn, maar af en toe gebeuren er zaken die het voetbal overstijgen. Voor de wedstrijd vernamen we dat een jeugdspeler van OLVAC het leven had gelaten. Een minuut stilte voor de wedstrijd werd hiervoor in acht genomen en via deze weg willen wij ons medeleven nogmaals betuigen aan de gehele OLVAC familie.
4 overwinningen op rij stonden er ondertussen al op de Driehoek teller. De laatste verliespartij was dan ook nog eens uitgerekend tegen dit OLVAC. Dat we met de heren uit Edegem nog een eitje te pellen mag dus wel duidelijk zijn.
De eerste helft begint met een kansje voor Gillian, zijn vizier staat echter nog niet op scherp en de bal gaat naast. Olvac probeert het vervolgens van ver maar meer dan een opwarmertje voor Dimi is dit niet. Ligt het aan de koude, het natte weer of het feit dat Yorick zijn vriendin voor de eerste keer kwam kijken, niemand weet het maar het spelpeil lang beide kanten is niet veel soeps. Veel valt er over de eerste helft dan ook niet te schrijven. Gil en Mike wagen nog een slappe poging, en ook aan Olvac zijde wordt nog een kansje gecreëerd maar veel stelt het allemaal niet voor. Tot vlak voor rust Gillian alleen kan doorbreken. Hij komt oog in oog met de keeper, haalt uit maar ziet de bezoekende goalie een prima redding uit de handschoenen schudden.
In de 2e helft mogen Nils en Kevin mee de bakens proberen te verzetten. Voor veel verbetering zorgt de ingreep in de eerste 10 minuten echter niet. In minuut 55 valt dan toch de eerste grote kans uit de lucht. Sasha levert een prima voorzet af op de goed inlopende Kevin. Hij neemt de bal ineens op de slof maar jammer genoeg kan hij zijn knal niet kadreren. Driehoek creëert nu toch enkele kansen, maar Tony met een afstandsschot, Kevin met een lobje en ook Mike met pegel van ver kunnen de openingsgoal niet op het scorebord toveren. Halverwege de 2e helft gooit onze doelman snel en ver uit naar Gillian. Hij neemt de bal prima mee en kan dan toch eindelijk de Olvacse doelwachter verschalken. Lang kunnen onze jongens echter niet van de voorsprong genieten. Eerst wordt de 1-1 terecht afgekeurd voor buitenspel maar bij hun volgende kans is het wel raak. Greg verliest de bal en Olvac neemt die Sintergreg cadeau maar al te graag in ontvangst, 1-1. Gillian wil de voorsprong terug uitbouwen, zijn prima gekrulde vrije trap spat jammer genoeg uit elkaar op de kruising. Onze snelle spits blijft zeer bedrijvig en ook de volgende kans komt van zijn voet, ditmaal kan het bezoekende sluitsuk de voorsprong voorkomen. 5 minuten voor tijd lukt het hem dan toch om de 3 punten binnen te halen. Na een voorzet van Sascha, en wat geharrewar in de kleine rechthoek kan hij de bal in doel deviëren. Het laatste woord is nog voor Sasch maar zijn hard schot mist het doel.
Bloed, zweet en tranen maar de 15 op 15 staat op de tabellen. Zeker de minste wedstrijd uit de reeks, maar moeilijke wedstrijden winnen is iets wat ons dit seizoen nog niet veel gelukt was. Er rest ons nog 1 wedstrijd alvorens we de winterstop induiken. Zondag 17 december maken we de korte verplaatsing naar OLSE om een gooi te doen naar een 18 op 18, hopelijk voor de supporters met beter voetbal!