Zondag 14 januari 2018 : SVB Reserven B – Ossmi : 2- 4

Basis: Dimi-Wim-Schuere-Tony-Nils-Jappe-Mike-Yorre-Glenn-Bart-Gillian
Bank: Kevin-Seppe-Arno

Eindelijk terug voetbal. Na een met 2 weken verlengde winterstop, konden we eindelijk onze met kunstgras bezaaide speelmat terug betreden voor een competitiewedstrijd. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van de in december overleden Guy de Schepper en Lieve Schoenmaekers (mama van Nils). Na dit mooie eerbetoon konden we het voetbaljaar 2018 openen. Opponent was OSSMI, een derby dus om te beginnen.
Op tijd beginnen was er jammer genoeg niet bij omdat de aangeduide scheidsrechter niet was komen opdagen. Dries depanneerde nog maar eens, bedankt Dries.
OSSMI heeft de kerstkalkoen en nieuwjaarsdrank duidelijk het best verteerd en zet vanaf het begin onze verdediging onder druk. Al na 2 minuten moet Dimi een eerste maal gepast tussenkomen, en 2 minuten later doet Wim hetzelfde. Dan is Dimi weer aan de beurt om de 3e poging van OSSMI onschadelijk te maken. Hierna kan Driehoek er eindelijk eens uitkomen. Glenn zet Bart alleen voor doel, zijn poging met links kan nog ternauwernood door de bezoekend keeper uit het doel geranseld worden. De assistgever van zonet wordt dan de (bijna) afwerker. Glenn zijn kopbal mist de juiste richting. Na 20 minuten steekt OSSMI weer de neus aan het venster met een poging van ver, gelukkig rolt de bal net naast. Glenn probeert hetzelfde aan de overkant, hij mikt echter te hoog. Op het half uur stormt Gil alleen op doel af, hij probeert de keeper te verschalken met een lob maar zet te veel kracht en de bal valt op het dak van de goal. Een OSSMI speler komt 5 minuten voor rust oog in oog met Dimi te staan, ons sluitstuk geeft geen krimp en behoed de thuisploeg voor een achterstand. OSSMI heeft de meeste kansen, maar als bij wonder is het toch nog Driehoek dat met een voorsprong gaat rusten. Gil lobt de bal nu wel langs de juiste kant van de deklat over de keeper in doel.
Het is OSSMI dat na rust opnieuw de eerste kans heeft, Dimi staat wederom pal. Yorre probeert het hierna met een knal maar ook de uitkeeper kan de 2e helft starten met een redding. 10 minuten ver in de 2e helft kan Glenn een kopbal richting doel plaatsen maar de bezoekende goalie redt. Direct hierna is het aan de overkant wel prijs. Een goede voorzet wordt in doel gekopt, 1-1. Lang kan OSSMI niet genieten van het doelpunt want Gil stelt onmiddellijk orde op zaken. Op assist van Seppe knalt hij de bal van ver over de keeper, prachtige goal! De wedstrijd gaat nu snel op en neer en bijna is het weer prijs aan de overkant, gelukkig voor Driehoek spat de OSSMI pegel uit elkaar op de paal. Schuere verspeelt vervolgens de bal op een gevaarlijke plaats, Wim staat zijn collega goed bij en ontmantelt het gevaar. Uitstel is jammer genoeg geen uitstel want OSSMI blijft komen en maakt opnieuw gelijk. En een minuut later komen ze zelfs op voorsprong na een vrije trap en kopbal. Gil probeert met een vrije trap de bordjes terug in evenwicht te hangen maar zijn poging strandt in de armen van de keeper. Het is zelfs OSSMI dat zijn voorsprong nog uitdiept, Dimi kan een vrije trap niet klemmen en een bezoeker kan ongedekt van dichtbij binnen tikken. Een onrechtstreekse (al dan niet terechte) vrije trap na een terugspeelbal zorgt voor meer discussie dan gevaar. Kevin maant met een oerkreet die ze tot in de chalet van OSSMI hebben gehoord aan tot kalmte, met resultaat! Om af te sluiten kan Glenn nog alleen op de keeper afgaan. Hij krijgt de bal echter iets te diep aangespeeld waardoor hij in een race met de keeper naar de bal spurt. Laten we zeggen dat ze beiden even snel zijn met een botsing (zonder gevolgen) tot gevolg.
Driehoek verliest dus (terecht) zijn eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Het spelniveau van de wedstrijden van voor de winterstop was ver te zoeken. Hopelijk gaan al onze spelers dan ook op zoek en kunnen we volgende week de supporters opnieuw verwennen met iets spectaculairder voetbal. Dan maken we de verplaatsing naar Nieuw Stabroek, aftrap om 10u.