Zondag 28 januari 2018 : SVB Reserven B – Racing Kiel : 4 – 0

Basis: Dimi-Wim-Schuere-Greg-Tony-Mike-Glenn-Jappe-Sascha-Yorre-Gillian
Bank: Kevin-Nils-Stijn

Na de nederlaag en het bedroevende spelpeil van tegen OSSMI hadden onze jongens wat goed te maken. Tegenstander van dienst was Racing Kiel. De heenmatch werd door Driehoek gewonnen, wat het beste voor deze wedstrijd deed verhopen. Ook was der arbiter er deze week 1 die wel kwam opdagen, de sympathieke man kende geen problemen in een zeer faire wedstrijd.
Driehoek grijpt de bezoekers onmiddellijk naar de keel en dat resulteert al onmiddellijk in kansen. Glenn ziet zijn afgeweken schot op de lat belanden, en op corner kopt Wim de bal naast. Volgens Marc ligt dit aan de “eierkop” van zoonlief. Ook Gil kan de score niet openen na een prima doorsteekpass van Schuere. De thuisploeg legt mooi samenspel op de mat en dat blijft zorgen voor gevaar. Yorre kan de verlosser zijn maar trapt op de doelman, en op afleggen van Mike kan Gil ook zijn 2e kans niet verzilveren. Na een kwartier is het weer aan Yorick om zijn kans te gaan, de voorzet van Jappe wordt net over gekopt. Wim was duidelijk aangeslagen van het steekje van zijn vader en ons eierhoofd legde hem dan maar het zwijgen op. Op corner kopt hij de bal tegen de netten. Driehoek blijft de dominante ploeg, maar halfweg de eerste helft kan Racing Kiel toch eens dreigen. Ons sluitstuk toont zich betrouwbaar en houdt zijn doel leeg. Ook de keeper aan de overkant kan zich onderscheiden door een schot van Gil te pareren. Schoten van Tony en Yorre leveren eveneens geen verandering van score op. Racing Kiel krijgt hierna 2 kansen op rij, de eerste wordt afgeblokt en op de tweede schudt Dimi een prima save uit de handschoenen. De laatste kans voor rust komt op het conto van Glenn, maar opnieuw staat de keeper in de weg. Rusten doen we dus bij een 1-0 voorsprong.
Na rust zijn het de roden die op hun elan verder gaan. De eerste 2 pogingen van Yorre en Gil leveren nog niets op. Maar in minuut 55 kan Mike een hoekschop binnenkoppen. 2-0 en 2 maal op corner, ik kan me niet herinneren dat we dit seizoen al 1 keer op deze wijze hebben gescoord. En 5 minuutjes later staat de 3-0 al op het bord. Jappe gaat zijn lijn af en legt prima af tot bij Yorre. Laatstgenoemde twijfelt niet en trapt in 1 tijd voorbij de Kielse goalie. Yorre brengt direct hierna Nils in een 1-op-1 situatie met de keeper, jammer genoeg voor Nils staat zijn vizier niet op scherp. Yorre en Nils blijven wel goed combineren. Een inworp naar Yorre, pasje terug naar Nils die een voorzet voor doel zwiept. Kevin heeft maar een aaitje van het hoofd nodig om de bal in doel te verlengen, 4-0! Op aangeven van Glenn maakt Yorre er 2 minuten later zelfs bijna 5-0 van, maar deze keer gaat zijn pegel voorlangs. Driehoek speelt de wedstrijd goed uit en kan nog 2 keer dreigen. Nils probeert het van ver en Wim aka eierhoofd kopt nog bijna zijn 2e van de middag tegen de netten.
De wedstrijd eindigt dus oververdiend op een 4-0 score. Een prima collectieve prestatie waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Volgende wek gaan we op bezoek bij Noorse. Zij staan in de rangschikking slechts 1 puntje onder ons, en hebben al 50 maal de weg naar de netten weten te vinden. De beste aanval van de hele competitie. Opletten geblazen dus!