Zaterdag 23 september 2017: Miniemen C – Ik Dien 4-2

Voor de derde week op rij hebben onze miniemen C (aangevuld met 2 cadetten B) hun wedstrijd gewonnen. We speelden tegen Ik Dien uit Edegem en de eindscore was 4-2. Onze miniemen kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. Toch werd het nog gevaarlijk omdat we Ik Dien terug lieten komen tot 2-2. De ploeg stak echter een tandje bij en won uiteindelijk verdiend. Opvallend aan de eerste drie wedstrijden van het seizoen is de mentaliteit van onze spelers. Er wordt elke wedstrijd gevochten en onze spelers lijken boven zichzelf uit te stijgen. Volgende spelers waren deze week van de partij.
Fleur Verbraecken keepte haar 2de wedstrijd van de dag en deed dit zeer goed. Na de wedstrijd sprak de coach van Ik Dien zijn bewondering uit voor onze keeper. Hij zei me dat “die cadet in de goal” een zeer sterke wedstrijd keepte. Toen ik hem zei dat Fleur gewoon een miniemen is kon hij zijn oren niet geloven. De coach van Ik Dien is overigens ook de keeperstrainer van zijn club.
Jenne Smout was tijdens de wedstrijd goed voor drie assists. Hij trapte 2 corners waaruit gescoord werd en gaf verder nog 1 beslissende pass. Verder werkte hij zeer hard tijdens de wedstrijd.
Tobias Arrabal werd als offensieve middenvelder uitgespeeld. Hoewel we Tobias niet te veel verdedigende taken meegeven werkte hij zeer hard. Tobias liet zien dat hij een echte teamspeler is en droeg dan ook verdedigend meer dan zijn steentje bij.
Lukas Fockenier liet zien dat hij aan het groeien is al verdediger. Hoewel hij vroeger vaak als middenvelder werd uitgespeeld wordt hij meer en meer een secure verdediger in onze ploeg.
Yeno De Deken speelde zeer sterk op de linksachter positie. Yeno maakte zijn wederoptreden voor onze club en liet zien dat hij het spelletje nog niet is verleerd. Hij stond sterk te verdedigen en ook zijn voorwaartse passes waren heel goed.
Nathan Barbary (cadet) speelde zijn 2de wedstrijd op rij voor onze ploeg. Net zoals vorige week was Nathan trefzeker en scoorde hij de openingstreffer. Nathan speelde als verdedigende middenvelder en gaf ook aanvallende impulsen aan de ploeg.
Thomas Spapen scoorde net zoals vorige week drie goals voor de ploeg. Het was dan ook terecht dat de scheidsrechter hem na de wedstrijd de wedstrijdbal schonk (die hij ook meteen terug in het ballennet van de trainer moest stoppen ;)). Niet enkel de 3 goals van Thomas vielen op, de jongste weken begint Thomas zich nog meer als teamspeler te tonen en begint hij meer en meer te passen.
Erdan Kondeli speelde sterk op het middenveld. Het spelplezier en enthousiasme van Erdan is aanstekelijk voor het hele team. Erdan speelt nu al 2 seizoenen voor onze ploeg en wordt steeds beter en beter.
Gitte Jacobs was onze kapitein tijdens de wedstrijd. Onze pitbull werkte hard op de linkerflank en deed haar (nieuwe) bijnaam alle eer aan. Gitte lijkt dit seizoen helemaal te gaan doorbreken en laat zich steeds meer gelden op het veld.
Matthias Mulders speelde als centrale verdediger een zeer sterke wedstrijd. Matthias viel op door zijn goed positiespel. Hoewel Ik Dien een goed aanvallende ploeg had, kwamen ze moeilijk door onze stugge verdediging.
Arno Heylen speelde ook zijn 2de wedstrijd van de dag. Arno werd in onze ploeg als centrale middenvelder opgesteld en liet zien dat hij een mooie pass in zijn voeten heeft. Verder viel Arno op door zijn werklust en zijn duelkracht! Even leek het erop dat Arno ook nog een derde wedstrijd speelde. Dit bleek echter zijn look-a-like te zijn bij de junioren B.

Nisse Van der Schoepen viel op door zijn inzet. Als rechtsback stond hij sterk te verdedigen. Het was opvallend dat veel aanvallen van de tegenstander bij Nisse eindigden. Nisse zijn stijl kan vergeleken worden met die van Guillaume François, de rechtsback van Wilrijk. 😀 Tot slot speelde ook Willem Gerritzen deze wedstrijd bij ons. Hoewel hij bij de cadetten vaak als linksback speelt, moest hij nu centraal in de verdediging plaatsnemen. Willem speelde een dijk van een partij en heerste gedurende 60 minuten. Willem had als centrale verdediger een belangrijk aandeel in onze overwinning!