Zondag 26 september 2021: Dames – Groenenhoek

DAMES : Driehoek – Groenenhoek

Zondag 25 september, tegenstander van dienst is Groenenhoek. Een nieuwkomer in de A reeks. Vandaag is de laatste wedstrijd van een drieluik waarin we niets mogen laten liggen en de laatste voorbereiding op de topper tegen Simikos.

Voor het eerst dit seizoen zaten we met een ruime kern. 15 speelsters op het blad, allen tijdig aanwezig, het werkt toch net iets leuker. De dag begon mooi en we hadden allemaal het gevoel dat er weinig mis kon gaan.

De match was echter amper goed en wel begonnen of het noodlot sloeg al toe, een platboerse aanslag op onze aanvalster en wedstrijd voorbij. Wat begon dus als een mooie dag veranderde al snel in een veel slechtere situatie. Met het oog op Simikos en reeds een aantal speelsters buiten strijd kan deze blessure er echt niet bij. We hopen dan ook superhard op een spoedig herstel, maar de schrik zit er serieus in.

En ik denk dat ik als coach niet als enige aangeslagen was door dit voorval… wat volgde was een bar- barslechte wedstrijd. We begonnen mee te acteren op het niveau van de tegenstander en we kregen de bal er maar niet in.

In gevaar kwamen we ook nooit, een paar onschuldige counters werden zeer snel opgelost door onze achterhoede. Opnieuw hadden we kwalitatief serieus de bovenhand en was deze tegenstander vele maten te klein voor onze dames.
Uiteindelijk, na zeer lang aandringen kon Xanne de ban breken met een prachtig schot uit onverwachte hoek. Diep in de wandelgangen werd er wel gedacht dat het ook een slecht gerichte voorzet zou kunnen geweest zijn. (Grapje he Xanne, schone goal ze 😀 )

We konden daarna de score nog verder uitdiepen tot een 5-0 eindstand met nog doelpunten van Groenenhoek (owngoal) , Amélie 2x en Anke Voorhelst.

Een wedstrijd om snel te vergeten met een donkere wolk boven omwille van een nieuwe blessure. Volgende week tegen simikos zullen we anders voor de dag moeten komen als we ook daar iets willen rapen.

Nog wel één positief punt dat zeker het vermelden waard is, we hebben vandaag het debuut van onze nieuwe aanwinst Elyse Naipal mogen aanschouwen. Ondanks de matige wedstrijd van de hele ploeg was het toch een veelbelovend debuut en toonde het toch extra potentiëel en opties voor onze voorhoede.