woensdag 29 september 2021: Heibos – U12

Heibos – Driehoek: 9-0

Spelers: Arne, Arno, Daan A., Dries, Jaan, Jef, Levi, Matthias, Nour & Ruben

Oh la la… Ja wadde…. REALITY-CHECK !

Vandaag donderden we van onze roze onoverwinnelijke wolk naar beneden. Met beide voeten weer op de grond… Overklast op alle fronten…

In apocalyptische omstandigheden, onder een gigantische wolkbreuk toonden we inzet & karakter (ja hoor, geen kopjes naar beneden – TOP en RESPECT jongens!), maar het was op alle vlakken gewoon niet goed genoeg om dit Heibos het vuur aan de schenen te leggen: niet agressief & snel genoeg, de passing niet zuiver genoeg, voor doel niet scherp genoeg, onvoldoende geloof in eigen kunnen,… Als je dan op een tegenstander botst die technisch vernuft koppelt aan spelintelligentie, de bal goed laat rondgaan, ijzersterk verdedigt en aartsgevaarlijk is voor doel, weet je dat het heel, heel moeilijk wordt… Het moet gezegd, we zijn blijven knokken om toch dat ene eerreddende doelpuntje te scoren, maar Heibos wilde koste wat het kost de 0 houden en deed steeds vakkundig het deurtje dicht.

Het was dus een avondje voetballes van de bovenste plank – werk aan de driehoek-winkel en trainen maar!

Nu, voor wie na dit artikeltje het gevoel krijgt dat we maar een stelletje amateurs zijn… Sinds de voorbereiding van dit seizoen had Heibos van geen enkele andere ploeg meer weerstand gekregen dan van de onze (zo eindigde Heibos – City Pirates op 21-1). Na de winterstop zullen ze ook proberen in te schrijven in een hogere leeftijdscategorie om wat meer weerstand te krijgen. Dus laat het duidelijk zijn dat wij een goede ploeg zijn, die vandaag haar meerdere moest erkennen in een ploeg die gewoonweg een paar maatjes te sterk is. Groot zijn in het verlies is geen schande, toch?