Zondag 19 september 2021 : Berchem Sport – Dames

DAMES : Berchem – Driehoek

Zondag 19 september en er staat ons een verplaatsing naar DE ploeg vant stad te wachten, den Baarchem. Alvorens we zullen arriveren op het Rooij kan ik wel stellen dat ik als coach weer een aantal jaren van mijn leven kwijt ben.

We kennen allemaal last minute afzeggingen als in “de avond ervoor” maar een afzegging om 05:30 ’s nachts omwille van een kater wanneer je om 09:00 op het veld moet staan, dat was iets nieuw. Bon, we gaan hier geen namen noemen, maar de speelster in kwestie op een dwingende manier uit haar bed gaan halen was de enige juiste optie.

Opnieuw, zoals dat de voorbije weken wel meer het geval was, hadden we geen grote kern ter beschikking. Uiteindelijk zouden we met 13 speelsters afzakken naar Berchem. Ondanks de beperkte kern stond er op kwalitatief vlak een sterke ploeg aan de aftrap.

Tijdens de opwarming van beide ploegen kwam de coach van de tegenpartij even naar mij, de gewoonlijke small talk. Eén uitspraak zou echter blijven hangen: “Ik verwacht vandaag een evenwichtige wedstrijd, wij zijn ook geen top topploeg” . Moest ik geen supergoede riem aanhebben op dat moment, mijn broek zakte er zowaar van af. Ik dacht bij mezelf, jij hebt duidelijk geen idee wie er tegenover jou staat vandaag, maar bon, we antwoorden wel op het veld.

En zo geschiede deze voor de rest weinig memorabele wedstrijd. Het overwicht was gedurende heel de wedstrijd voor ons, op elk vlak waren we veel beter dan onze tegenstander en we zijn op geen enkel moment in de problemen gekomen.

Resultaat was een 0-8 overwinning waar we enkel kunnen stellen dat we minsten dubbel zoveel goals hadden moeten maken. De goals waren te danken aan Amélie 3x (goed dus dat ik ze uit haar bed ben gaan halen) , Tine 2x, Tatiany 2x en Gitte Hofman.

3 puntjes en een overwinning op zak, hop naar de volgende wedstrijd tegen Groenenhoek.

En oh ja, door deze overwinning is Driehoek voorlopig Dé ploeg vant stad zeker. Oleeee!