Zaterdag 18 september 2021: S.C. City Pirates – U12

S.C. City Pirates – Driehoek: 5-5

Spelers: Daan A., Dries, Jaan, Jef, Levi, Matteo, Nour, Ruben, Silvano, Wannes DG

Omdat 3 keer scheepsrecht is en alle goede dingen uit drie bestaan, maken we er vandaag voor de 3e speeldag op rij een weergaloze en vooral spannende nagelbijter van!

Plaats van de afspraak zijn de velden van de stadspiraten op linkeroever. Een stevige tegenstander, maar na onze sterke seizoensstart bulken we van het zelfvertrouwen en lopen we 0-2 uit. Onze efficiëntie voor doel is spijtig genoeg niet door de Konijnenpijp geraakt en daar krijgen we spijt van… City Pirates houdt de moed en het geloof erin, opgezweept door een felle trainer/supporter die precies een serie Duracell-batterijtjes naar binnen gespeeld had en daarmee ondergetekende danig op de zenuwen werkte… Maar het doel heiligt de middelen, het vuur sloeg in de pan en City Pirates slaagt erin om ondanks ons veldoverwicht de aansluitingstreffer te scoren. In het 3e kwart neemt de tegenstander de controle van de wedstrijd in handen. We kunnen onze 1-3 voorsprong niet vasthouden en moeten even de wet van de sterkste ondergaan. Nog datzelfde kwart hangen de bordjes 3-3 gelijk. En nog is het niet gedaan, want we moeten ook een 4e tegentreffer slikken (en dat was echt even slikken!) om met een 4-3 achterstand aan het laatste kwart te beginnen.

Maar wat is nu 1 goaltje? Niks toch? Dus maken we snel in het 4e kwart opnieuw gelijk en schotelen we onze supporters vanaf dan nog een heerlijk dessertje voor in de vorm van 12 minuten spanning & duels, kansen en tegenkansen, opnieuw een voorsprong naar 4-5 en dan nog een late gelijkmaker tot 5-5. In de slotminuten komen we nog goed weg wanneer C.P. op de deklat trapt, dus finaal kunnen we zeker leven met dit gelijkspel!

Rest nog 1 vraag: wanneer kunnen we eindelijk onze aangepaste driehoek-versie van het overwinningslied “Daarboven op den berg, daar stond….” ten berde brengen?

Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen? Bij leven en welzijn, leest u het volgende week in de nieuwe episode van de U12@KSVB Driehoek…

Onze teamgenoten konden hun voorsprong tegen Seja niet vasthouden en verloren verdienstelijk met 3-5.

Speelden hier: Arne, Arno, Daan VE, Mathijs, Mathis, Matthias, Robbe, Rover, Shae & Timen