Zondag 25 maart 2018 : Valaarhof – SVB Reserven B : 2-2

Basis: Dimi-Stijn-Wim-Mike-Greg-Tony-Dries-Gillian-Jappe-Tom-Sander
Bank: Kevin-Coach

Blessures, schorsingen en werkverplichtingen, geen dingen die je als coach wil horen als je naar de kampioen moet, en enkel een overwinning je nog kans op plaats 2 geeft. Als er dan 8 spelers tegelijk niet aanwezig kunnen zijn geraak je in de problemen. Gelukkig voor ons wisten we het op voorhand en konden we een poging doen om vervangers te zoeken. Die vonden we dan ook zodat we toch aan wedstrijd konden starten. Tom Goos, Mike de Smet en Dries Hazen kwamen ons uit de nood helpen, bedankt toppers! Ook de coach deed een tenue aan wat er voor zorgde dat we met een 13-koppige selectie de strijd konden aangaan met de kampioen.

Tom laat zich als eerste opmerken met een schot in het zijnet. Pas na een kwartier komt Valaarhof een eerste keer in de buurt van de 16 en het staat al direct 1-0. De Driehoek verdediging kan de bal niet wegwerken en met een gelukje belandt de bal in de voeten van een blauwzwarte aanvaller. Die neemt het cadeautje vriendelijk in ontvangst en legt de bal van dichtbij binnen. Even later gaan ze op zoek naar een 2e treffer maar ditmaal zonder succes. Tot overmaat van ramp moet Greg (ziek) al na 25 minuten vervangen worden. De coach mag al sneller uit zijn pijp komen dan zelf verwacht. De wissel brengt wel geluk want 5 minuutjes hierna kan Wim een corner van Tom binnenkoppen aan de eerste paal, 1-1! Beide ploegen proberen te voetballen en zo aan doelkansen te komen, maar beide verdedigingen staan solide opgesteld wat resulteert in weinig kansen voor de rust.

Ook na rust zien we hetzelfde spelbeeld. Stijn wordt foutief afgestopt op het middenveld, de hierop volgende vrije trap levert geen gevaar op. Na een balverovering na goed stoorwerk van Noppe kan Gil een poging wagen. Jammer genoeg kraakt hij zijn schot. Valaarhof komt dan tot 2 maal toe opzetten, maar een vrije trap en een corner worden ontmanteld door Dimi. Driehoek zet daar een prima dribbel van Gillian tegenover, hij wordt foutief afgestopt en dit levert een vrije trap op een leuke locatie. Gil gaat zelf achter de bal staan maar de bal gaat via de muur in corner, die niets oplevert. 20 minuten voor het einde komen we goed weg wanneer goed getrapte corner van de thuisploeg nipt over de dwarsligger gaat. Enkele minuten later kunnen ze ook een prima aanval niet afronden. Ook de bezoekers knutselen nog een prima aanval in elkaar maar ook hier komt geen doelpunt uit voort. 5 minuten voor het einde lijkt de match dan toch in zijn definitieve plooi te vallen. Tom wordt alleen voor doel gezet en twijfelt niet. Hij haalt hard uit en de bal verdwijnt tegen de netten, 1-2! Zaak nu om de rangen gesloten te houden en dat lukt vrij goed. Valaarhof komt echter nog éénmaal opzetten in de laatste minuut. Een voorzet wordt door Stijn aan de 2e paal weggekopt. Gevaar geweken zou je zeggen maar de ref ziet er een duidelijke penaltyfout in. Niemand weet waarom maar de man in het zwart geeft aan dat er een elleboogstoot gegeven werd. Na de ref met hand en tand te hebben uitgelegd dat er niets van aan was, gaat de bal dan toch op de stip. Die wordt feilloos omgezet en zo kan Valaarhof op een diefje zijn eerste verliesmatch van het seizoen afwenden. Onze coach pakt ook nog rood omdat hij in de slotseconden nog even gaat melden aan de ref wat voor een vent hij is (totaal onnodige kaart van de ref).

We verspelen hier dus 2 kostbare punten in de strijd om de 2e plaats. Wat later op de dag sijpelt ook het slechte nieuws binnen dat Sint Jozef gewonnen heeft en we zo dus al zeker geen aanspraak kunnen maken op plaats 2 en de bijhorende promotie. Met Pasen staat er geen wedstrijd op het programma, binnen 2 weken wel en dan gaan we voor onze laatste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Nieuw Stabroek. Aftrap wordt gegeven om 10u.