Zondag 11 maart 2018 : SVB Reserven B – Brasschaat : 3 – 0

Basis: Dimi-Stijn-Wim-Greg-Nils-Toempe-Mike-Tony-Glenn-Sander-Nils

Bank: Gillian-Bart-Tim-Schuere

De laatste thuismatch van het seizoen, door de afgelastingen moeten we hierna enkel nog uitwedstrijden spelen. Dit betekent ook de laatste thuiswedstrijd voor onze coach (al was hij niet officieel in functie wegens “van wacht”), die beslist heeft om na dit seizoen, en na zijn langdurige blessure, zelf terug de voetbalshoes aan te binden. Wij hebben hiervoor dus een vacature openstaan voor volgend seizoen. Schuere keerde heelhuids terug van skivakantie, Tim mag terug voetballen na zijn knie operatie en Glenn heeft dit weekend geen scheidsrechterlijke verplichtingen wat maakt dat we eindelijk nog eens een volwaardige kern hebben. Ten slotte kunnen we ook Valaarhof feliciteren met de titel, op 3 speeldagen van het einde hebben ze 11 punten voorsprong op eerste achtervolger St-Jozef, proficiat en dik verdiend.

Brasschaat begint het beste aan de wedstrijd en dat resulteert al direct in een reuzenkans. Een volley van een van onze buurmannen spat gelukkig voor ons uit elkaar op de lat. Ook de 2e aanval is van Brasschaat, ditmaal staan ze offside. Driehoek prikt dan tegen en na een prima voorzet van Stijn beland, na wat geharrewar in de verdediging, de bal in de voeten van Tony. Hij twijfelt niet en poeiert de bal heerlijk in de kruising. Brasschaat reageert en na een vrije trap wordt de bal net naast gekopt. Mike probeert het vervolgens ook met een volley, zijn vizier staat slechter afgesteld dan dat van de Brasschatenaar en de bal gaat naast. Koppen kunnen wij dan weer wel beter en dat bewijst Wim na 17 minuten. Hij knikt een corner van Nils prima binnen, 2-0! De withemden willen Wim imiteren maar wederom wordt er slecht gekopt, ditmaal over het doel. Glenn probeert de match helemaal te beslissen maar zijn prima plaatsbal wordt al even prima gepakt door de keeper. Het spel gaat goed over en weer en nu is het weer de beurt aan de bezoekers. Een corner gaat vooraf aan een onbegrijpelijke misser, Glenn test de handen van de keeper nogmaals uit met een goed schot met links maar uiteindelijk is het Nils die de weg naar de netten vindt. Hij dribbelt zich voorbij een verdediger, die zelfs met een triest potje natrappen ons aalvlug dribbelwonder niet kan afstoppen, en schuift de bal mooi binnen. Vervolgens probeert de ref onze rivalen nog een handje toe te steken door een penalty te geven waar zelfs Ray Charles van zou zien dat het er geen was. Dimi staat voor de zware opdracht om het onrecht ongedaan te maken en slaagt hier in met een prima redding. De aanval die hierop brengt zelfs bijna een Driehoeks doelpunt op, maar de mee opgerukt Wim trapt de bal op een Brasschaats been. Vlak voor rust haalt Nils de achterlijn, wil een verdediger voorbij gaan maar deze houdt Nils met 2 handen vast in de grote baklijn. Ditmaal had Ray Charles wel gezien dat het een pinanti was, de ref vindt 3-0 duidelijk genoeg.

De eerste kans in de 2e helft is er een voor de thuisploeg. Bart kan de keeper niet verschalken na een prima voorzet van Gil. Brasschaat waagt hierna ook zen kans maar het schot gaat naast. Dimi torpedeert de bal over alles en iedereen richting Gil, hij kan de prima assist jammer genoeg niet omzetten in een doelpunt. De 2e helft zit volledig op slot en veel gebeurt er dan ook niet. Brasschaat is niet bij machte om druk te ontwikkelen, en Driehoek kan gemakkelijk controleren. Brasschaat kan nog eenmaal dreigen met een zwak kopstootje, en ook Tony, Tim en Bart kunnen de keeper niet meer verschalken.

De wedstrijd eindigt op 3-0, wat toch wel een gevleide uitslag is gezien de kansen van onze tegenstander in de eerste helft. Onze volgende wedstrijd is er zoals eerder gezegd eentje op verplaatsing. Om 14u geven we Noorse partij.