Zondag 25 februari 2018 : SVB Reserven B – St-Jozef : 1-3

Basis: Dimi-Greg-Wim-Stijn-Toempe-Mike-Tony-Jappe-Seppe-Sander-Nils
Bank: Bart

Winter is here! IJskoud, een snedige wind maar gelukkig ook een zonnetje. Dit geldt natuurlijk ook voor de tegenstanders dus hierover mag men niet klagen. Maar door blessures, operaties, liefdesverdriet en vakanties hadden we maar 11 spelers van onze eigen ploeg ter beschikking. Seppe (al half geadopteerd door onze ploeg) kwam ons op de valreep ook nog versterken. St- Jozef staat 2e in de competitie, Driehoek 3e. Een heel belangrijke wedstrijd dus, jammer voor ons dus dat we met een beperkte selectie de wei in konden. Ook al als je weet dat Seppe na 12 minuten het veld moest verlaten met een blessure. Met 11 knokken dan maar, maar zoals Bob Peeters het zou zeggen: “dan weet je dat het moeilijk wordt”.
Maar moeilijk gaat ook en Driehoek begint zelfs het beste aan de wedstrijd. Tony schijft de eerste kans naast, en een rommelige fase in de vijandige 16 levert geen doelpunt op. Mike stuurt vervolgens Nils diep en laatstgenoemde werkt beheerst overhoeks af. St Jozef schiet dan wakker en komt een eerste keer opzette. Een dribbel langs de lijn, een voorzet over de grond en de bal die ongelukkig via de voet van Wim in doel beland, 1-1. Nils probeert zijn kunstje van in het begin over te doen, zijn overhoekse schuiver gaat ditmaal voorlangs. Sander zet goed druk en creëert hierdoor een kans, maar de keeper komt gepast tussen. En vlak voor rust kan Sander het nogmaals proberen maar deze keer gaat de bal naast. Rusten bij een 1-1 stand dus, wat gezien het spelbeeld zeker niet verdient was.
Na rust zijn het de bezoekers die direct komen opzetten. Na een actie op de flank en hierop volgende voorzet wil Toempe de bal wegwerken. Hij kan echter niet genoeg bij de bal en deze rolt in de voeten van een Jozef speler. Doordat de bal van Toempe kwam staat hij ook geen buitenspel en is het een koud kunstje om de bal naast Dimi binnen te leggen. 1-2, de heilige Sint Jozef brengt de bezoekers veel geluk vandaag. En ook de volgende kans van de roodhemden is wederom raak. Een mooie dribbel en dito afwerking zetten de 1-3 op het bord. De thuisploeg reageert direct, na een goede actie tussen Tony en Bart komt Bart de grote carré binnen. Hij vuurt een kanonskogel af, maar de heilige Jozef steekt er weer een voetje tussen en zorgt ervoor dat de bal op de kruising uit elkaar spat. Nils schiet ondertussen nogmaals voorlangs, en als na Mike op corner van Tony de bal op de lat kopt, weet je dat de gevleugelde woorden van Bobke veel waarheid bevatten. De bezoekers breken nog 1 keer uit, maar Dimi komt als winnaar uit de man-op-man situatie met de spits, prima redding.
Er is gestreden voor elke meter kunstgras, maar het vandaag zat het allemaal niet mee. Driehoek zakt door deze nederlaag naar de 4e plaats, maar heeft nog en match tegoed en kan zo terug over de op 2 na eerste (Nieuw Stabroek) wipppen. Volgend weekend mogen we, om 10u30 al, op verplaatsing naar Vlug Vooruit.