Zondag 11 februari 2018 : Olse – SVB Reserven B : 2-5

Basis: Dimi-Wim-Stijn-Greg-Tony-Toempe-Mike-Jappe-Sascha-Nils-Gillian
Bank: Sander-Bart-Yorre

Ondanks een sneeuwstorm in ons Belgenlandje deze week besliste het verbond om toch niet algemeen af te gelasten. Een prima keuze volgens ons, naar onze bescheiden mening wordt er al veel te veel, en vooral te snel gekozen om alle matchen te annuleren. Het grasveld van OLSE lag er ook prima bespeelbaar bij waardoor beide elftallen met veel goesting aan de wedstrijd konden beginnen. Toempe, die al uitviel in de eerste wedstrijd met een zware enkelblessure, maakte zijn wederoptreden. Met een brace van gewapend beton kon hij zelfs starten. Ook Sander is er na een operatie aan beide voeten terug bij. Coach Kevin is er niet bij wegens het eerste Bumba feestje van dochterlief, T2 Jens wordt voor 1 dag gepromoveerd tot T1.
De eerste kans komt op naam van Jappe. Op aangeven van Nils kan hij de keeper een eerste keer testen. Ook Tony zet de keeper aan het werk met een deviatie op voorzet van Sascha. Na een vrije trap vanop de flank, en hieropvolgende buffelstoot van Wim is de keeper toch geklopt. Echter geen voorsprong voor Driehoek want deze keer staat de paal in de weg. Driehoek houdt OLSE helemaal onder de knoet en blijft druk zetten. Gillian kan alleen op de keeper afstormen maar besluit onbegrijpelijk naast. Ook toempe kan de doelman niet verschalken met een atoomschot met de verstevigde rechter. Vervolgens stuurt Mike Gil diep en laatstgenoemde maakt zijn eerdere misser meer dan goed door beheerst de 0-1 op de bordjes te toveren. Sascha probeert het voorbeeld van zijn compagnon te volgen maar de keeper staat wederom in de weg. Gil zorgt hierna ook voor de 0-2, op aangeven van Nils kan hij scoren. Op het half uur mogen we de eerste kans voor OLSE noteren. Een vrije trap levert geen probleem op voor Dimi. 5 minuten voor rust kan ook Nils zijn doelpuntje maken. Sascha gaat zijn flank af en levert een perfecte assist voor Nils af aan de eerste paal. En bijna maakt Nils zelfs nog zijn 2e, maar de goalie steekt er voor de zoveelste keer een stokje tussen. We gaan rusten met een 0-3 tussenstand na een prima eerste helft, voor Driehoek dan toch.
Na de thee (waarvoor dank aan de begeleiding van OLSE) is het Driehoek dat doorgaat op zijn elan. De eerste kans is voor Tony, die op de keeper trapt. De 2e kans is al direct prijs. Wim kopt een corner door naar Sascha die de 0-4 vastlegt. Bart is inmiddels op het veld gekomen en laat zich onmiddelijk opmerken. Tot 2 keer toe gaan zijn schoten hoog over. Nils kan op aangeven van Jappe ook de score niet verder uitdiepen. Driehoek laat de teugels dan even wat vieren waardoor OLSE er welgeteld 2 keer kan uitkomen. 2 keer levert het zelfs een doelpunt op waardoor de voorsprong in een mum van tijd gehalveerd wordt. Iedereen terug wakker en dat levert ook terug kansen op. Sascha mag 2 corners trappen op evenveel minuten, maar zowel Bart als Mike kunnen niet scoren. Wim heeft het dan wel gehad en beslist dan maar om zelf de forcing te voeren. Hij verovert de bal op de eigen helft, steekt gans het veld over en legt panklaar af voor Gil, die maar binnen te tikken heeft. Alle krediet voor Gil, want Bartje bewijst dat binnentikken niet altijd gemakkelijk is. Hij krijgt de laatste kans van de wedstrijd op een dienblaadje aangeboden, een halve meter van de achterlijn en geen keeper te bespeuren. Maar Bart worstelt met de bal en hoongelach is zijn deel.
Driehoek wint dus met 2-5. Volgende week zijn we een weekje vrij en de week erop komt St-Jozef op bezoek, voor een meer dan waarschijnlijk zwaarbevochten wedstrijd.