Zondag 24 oktober 2021 : Dames – SC Duffel

Vandaag een wedstrijd tegen een nieuwkomer in de reeks, SC Duffel. Een onbekende tegenstander dus zou je denken MAAR er was reeds door de scoutingcel goed werk geleverd door aanwezig te zijn op de wedstrijd Valaarhof – SC Duffel. We hadden dus wel degelijk een idee wat we van deze tegenstander konden verwachten.
Een andere zeer belangrijke noemenswaardigheid van vandaag was het debuut van kersverse T2 Michael Lesicki. Na zeer lange en zeer zware onderhandelingen heeft hij uiteindelijk zijn akkoord gegeven om de dames mee naar successen te leiden. Michael en ik hebben reeds samengewerkt bij de scholieren dus we weten dat we opnieuw voor een mooie samenwerking staan.
Dan naar de wedstrijd, alle scouting en planning ten spijt (of ten goede) de meest gevaarlijke speelster van SC Duffel bleek niet op het appel te zijn. Een gevaar minder waar we rekening mee dienden te houden. Uiteraard gingen we ons ook niet te veel aanpassen maar spelen we vanuit de eigen sterkte. En zeer vroeg in de match bleek dat opnieuw de succesformule, een mooie combinatie en uitgemeten voorzet werd prachtig in doel verwerkt door Tatiany (die hier even aantoont dat met links of met rechts afwerken totaal niet uitmaakt voor haar) en de 1-0 stond al snel op het bord.
De 2-0 kwam onverwacht uit de lucht vallen, letterlijk want Anke V wist een corner binnen te koppen. Is dit dan zo onverwacht? Ja hoor, met een ploeg met een gemiddelde lengte van 1m60 is dit een zeer straffe prestatie. Zeker als je soms de beren van de tegenstanders ziet 😊
We hadden de wedstrijd perfect onder controle, het voetbal zat goed tot we plots de 2-1 binnen kregen. Dan zakte ons spel helemaal in, er kwam paniek in de voetjes en we gingen overhaast spelen. De eerste helft zou slordig verlopen maar Anke V wist met een 2de goal toch nog de 3-1 binnen te werken. Ondanks dat Duffel hier weinig tegenover kon zetten maakten we vooral het onszelf moeilijk met foute beslissingen.
Bij de start van de 2de helft kon Eline er vrij snel 4-1 van maken. Wedstrijd gespeeld, en dat kwam ook in de kopjes van de speelsters want het tempo ging uit het spel.
We hebben dus een zeer sterk begin van de wedstrijd gezien waar we op verder moeten bouwen. Als wij beginnen te combineren overklassen we sowieso 90% van onze tegenstanders.
Voorlopige statistieken van Michaël: 1 wedstrijd gespeeld, 1 wedstrijd gewonnen. Goed bezig dus!