Vrijdag 29 oktober 2021 : Kontich-Scaldis – Dames

Deze week stond er een wedstrijd op vrijdagavond op de planning. In eerste instantie stonden we er qua aanwezigen vrij goed voor, dat veranderde echter al snel in de loop van de week waardoor er op woensdag een ultieme poging gedaan om de wedstrijd te verzetten. (Many thanx aan Luk De Voght die hier steeds heel veel tijd insteekt!)
Kontich zou echter Kontich niet zijn als ze het zouden aanvaarden, staalhard geweigerd was het verdict. Hierdoor moesten we met een beperkte opkomst en een paar kunstingrepen afreizen naar het weinig sportieve Kontich.
Speciale dank aan een aantal speelsters die hun uiterste best hebben gedaan om er toch te kunnen bijzijn. Bij vlagen komt de dedication naar de ploeg toch naar boven. Doel is om dit er bij iedereen in te krijgen, maar daar hebben we nog een lange weg te gaan.
Enfin, terug naar de match, we kregen als coach wat we wilden, op een moeilijk veld werd gevochten en gestreden voor elke meter. Kontich dat op voorhand dacht tegen een verzwakt driehoek uit te komen en zo de punten te kunnen stelen kwam bedrogen uit. Veel duels werden gewonnen en we hadden overwicht op het veld. Kontich kon een aantal keer zeer gevaarlijk tegenprikken op de counter maar vandaag konden we rekenen op een uitstekende Amélie in goal.
Langs de andere zijde was het Tatiany die voor ons de score kon openen nadat ze was diepgestuurd en mooi kon afwerken. Even later kon Anke V met een prachtig afstandsschot de score uitdiepen tot 0-2. Onder de rust was het duidelijk, die 3de zouden we moeten maken om rust te krijgen. Kontich had nog in geen enkele wedstrijd niet gescoord, deze reeks wilden wij graag doorbreken, maar zolang die 3de er dus niet in zat zou het spannend blijven. Op ongeveer 10’ voor het einde kregen we een terechte strafschop waarop Eline de 0-3 kon maken. De veer bij Kontich was dan volledig gebroken en we konden de wedstrijd rustig uitspelen.
Na het debacle tijdens de week zijn dit 3 heerlijke punten om mee huiswaarts te nemen. De coaches waren dan ook zeer tevreden met deze prestatie waar we enorm veel inzet gezien hebben. Merci girls, hier komen we heel graag voor naar de voetbal!!
Volgende week moet Rijmenam voor de bijl!!