7 november 2021: Dames – VC Rijmenam

Vandaag een thuiswedstrijd tegen Rijmenam. In principe een tegenstander die ons niet in gevaar mag brengen. Maar toch, zoals een wijs man ooit zei, elke wedstrijd moet gespeeld worden. Wij zouden wij niet zijn, moesten we weer de nodige moeilijkheden in de selectie kennen. Het was weer een allegaartje, speelsters die later kwamen, speelsters die vroeger weg moesten, speelsters die ziek waren,… We maken wat mee bij de dames.
Maar bon, uiteindelijk 11 man op het veld en dan mag je als trainer gewoon tevreden zijn. Ook al waren sommigen daarvan pas om 06:30 thuis…
De wedstrijd begon dan ook volledig zoals we verwacht hadden, na amper 5 minuten stond de 1-0 al op het bord en niet veel later wist Amélie ook meteen haar tweede te maken. Na een waanzinnig optreden in de goal tijdens vorige wedstrijd wou ze bewijzen dat ze ook nog steeds van waarde was op het veld. Bij deze missie geslaagd. Er stond maar 1 ploeg op het veld en de kansen bleven komen zonder dat wij daar ook maar 1 keer bij in gevaar kwamen.
Tine werd tijdens de wedstrijd zelfs even naar de kant geroepen door het vriendje, om even een tête-a-tête te doen. Het was allemaal mogelijk op deze zonnige zondag met een tegenstander die ons niets in de weg legde. Met nog een doelpunt van Sarah zouden we de eerste helft kunnen afsluiten met 3-0 op het bord. Het enige probleem, en dat dragen we al heel het seizoen mee, is dat we steeds nalaten om de score uit te diepen. Ruw geschat denk ik dat we nog niet 50% van onze kansen afwerken, en dat zou met onze kwaliteiten veel hoger moeten liggen.
De tweede helft verliep zoals de eerste helft, dominantie en balbezit voor onze meiden. Xanne en 2x Tine zouden de score nog verdubbelen. 6-0 eindstand en de 3 puntjes weeral op zak. De komende 4 weken staan we echter voor een veel zwaardere opgave, we krijgen dan alle topploegen op het menu. Als we daar ongeschonden uitkomen, wie weet waar we dan gaan eindigen. Maar met deze ploeg is alles mogelijk!!